Ρουστίκ πιάτο, με κλασικά υλικά και «μοντέρνα» γεύση. Τα ρεβίθια με το παντζάρι γίνονται τέλειο ζευγάρι και η γεύση τους είναι γήινη και δροσερή. Τρώγεται και ως κυρίως πιάτο αλλά και ως σαλάτα.

Υλικά

½ κιλό ρεβίθια

1/ κιλό παντζάρια

2 λεμόνια (το χυμό τους)

30 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

60 γρ. ψίχα καρυδιού (σπασμένη σε κομματάκια)

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ρεβίθια για περίπου 20 λεπτά (αφού τα μουλιάσουμε για ένα βράδυ). Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Το ίδιο κάνουμε και με το παντζάρι, το οποίο αφού κρυώσει το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μία λεκάνη και ανακατεύουμε καλά. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.