Από Δευτέρα δίαιτα… Πολλοί το είπαν, λίγοι το έκαναν. Εγώ θα βάζω συνταγές από γευστικές σαλάτες όλη την εβδομάδα για να βοηθήσω την κατάσταση και… καλό κουράγιο! Η συγκεκριμένη είναι του σεφ Στάθη Κουτέρηαπό το εστιατόριο θαλασσινών Αγάνι.
Υλικά
400 γρ. σπανάκι
1 ματσάκι ρόκα
1 ματσάκι κάρδαμο (αν βρείτε)
30 γρ. καρύδια
Μισό ρόδι
200 γρ. τυρί της αρεσκείας σας (προτείνω φλέικ γραβιέρας ή πετρωτό Τήνου ή αρσενικό Νάξου. Ωραίο πάντρεμα κάνει και η κοπανιστή)
Για τη βινεγκρέτ χρειαζόμαστε: λεμόνι, λάδι, μουστάρδα, 1 κ.τ.γ. μέλι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε (πάντα) καλά τα λαχανικά. Αφού τα κόψουμε και τα στεγνώσουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη βινεγκρέτ και τα ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε – ως διακοσμητικά – καρύδια, κάστανα, ρόδι, τυρί. Ανακατεύουμε στο τραπέζι λίγο πριν σερβίρουμε.
Σεφ Στάθης Κουτέρης
Με σπουδές μαγειρικής στη σχολή του ΕΟΤ και σεμινάρια σομελιέ, ο Στάθης Κουτέρης υπογράφει μια κουζίνα επικεντρωμένη στα θαλασσινά, απόλυτα ελληνική με ελάχιστα λιπαρά, που συνδυάζει τα φρέσκα αρωματικά με τη νοστιμιά του ιωδίου στο δικό του εστιατόριο, το Αγάνι.