Από Δευτέρα δίαιτα... Πολλοί το είπαν, λίγοι το έκαναν. Εγώ θα βάζω συνταγές από γευστικές σαλάτες όλη την εβδομάδα για να βοηθήσω την κατάσταση και... καλό κουράγιο! Η συγκεκριμένη είναι του σεφ Στάθη Κουτέρη από το εστιατόριο θαλασσινών Αγάνι

Υλικά

400 γρ. σπανάκι
1 ματσάκι ρόκα
1 ματσάκι κάρδαμο (αν βρείτε)
30 γρ. καρύδια
Μισό ρόδι
200 γρ. τυρί της αρεσκείας σας (προτείνω φλέικ γραβιέρας ή πετρωτό Τήνου ή αρσενικό Νάξου. Ωραίο πάντρεμα κάνει και η κοπανιστή)

Για τη βινεγκρέτ χρειαζόμαστε: λεμόνι, λάδι, μουστάρδα, 1 κ.τ.γ. μέλι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε (πάντα) καλά τα λαχανικά. Αφού τα κόψουμε και τα στεγνώσουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη βινεγκρέτ και τα ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε – ως διακοσμητικά – καρύδια, κάστανα, ρόδι, τυρί. Ανακατεύουμε στο τραπέζι λίγο πριν σερβίρουμε.

Σεφ Στάθης Κουτέρης
Με σπουδές μαγειρικής στη σχολή του ΕΟΤ και σεμινάρια σομελιέ, ο Στάθης Κουτέρης υπογράφει μια κουζίνα επικεντρωμένη στα θαλασσινά, απόλυτα ελληνική με ελάχιστα λιπαρά, που συνδυάζει τα φρέσκα αρωματικά με τη νοστιμιά του ιωδίου στο δικό του εστιατόριο, το Αγάνι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από