Το ακούσαμε κι αυτό... Χθες, που συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και κατηγορούμενος στην εν εξελίξει δίκη Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, όχι όμως και την ποινική για την εγκληματική αυτή πράξη.
Τι ακριβώς είπε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής;
«Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε, αλλά ποινική ευθύνη δεν υπάρχει. Αν υπήρχε, γιατί δεν υπήρξε ποτέ στη δολοφονία του Τεμπονέρα ή του Λαμπράκη; Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται γιατί ένας οπαδός ή ένας φίλος του κόμματος έκανε μία καταδικαστέα πράξη;» είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό αέρα του Real.
Αλλά μάλλον επρόκειτο για λόγια του αέρα... Ο Μιχαλολιάκος μπορεί να χαράζει κόκκινη γραμμή ανάμεσα στην πολιτική και την ποινική ευθύνη της κορυφαίας υπόθεσης στον κατάλογο των εγκλημάτων που αποδίδονται σε μέλη της Χρυσής Αυγής - αλλά σε αυτό το ζήτημα κυρίαρχο λόγο έχουν με την ετυμηγορία τους οι δικαστές του Εφετείου Κακουργημάτων.
Μία ετυμηγορία που με βάση τους ρυθμούς  διεξαγωγής της δίκης υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί ακόμα πολλούς μήνες και δεκάδες συνεδριάσεις...
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από