Επειτα από μια σπιντάτη αλλά και κακή, ψυχρή κι ανάποδη εβδομάδα, επανερχόμαστε σε πλήρη λειτουργία. Και – ω του θαύματος – μπήκε ο Σεπτέμβρης! Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο σε όλους, με το μουντ «Κααααλοκαιρινές εκλογέεεες, για πάααανταααα» να κυριαρχεί. Επίσης, όποιος κάνει το λάθος και πει «καλό χειμώνα» θα μπει σε ειδική μαύρη λίστα με ρεζερβέ θέση στην Κόλαση για όλους αυτούς που θέλουν να μας προσγειώνουν ανώμαλα.

Είχα πει (στον εαυτό μου – προφανώς, αλλιώς θα το ήξεραν κι άλλοι) ότι δε θα έβαζα Scorpions εδώ, σ’ αυτήν τη στήλη. Κάτι το «μαϊντανοειδές» τους τόσα χρόνια, κάτι οι Πυξ-Λαξ-ικές τους «τελευταίες εμφανίσεις για πάντα και ποτέ ξανά δε θα μας ξανακούσετε ζωντανά» περιοδείες σ’ όοοοολο τον κόσμο, κάτι το γεγονός ότι έχουν έρθει τόσες φορές στη χώρα μας που στο τέλος τους βλέπω να συνταξιοδοτούνται και να έρχονται μόνιμα εδώ και να νοικιάζουν διαμέρισμα στα Πατήσια (Ανω ή Κάτω, μικρή σημασία έχει), με έκαναν από αντίδραση και μόνο να μη θέλω να τους «φυτέψω» κι εδώ. Η μουσική όμως είναι μουσική κι άμα κάτι κολλήσει στο μυαλό, τη βάψαμε…

«No one like you», λοιπόν, από το μακρινό 1982 και το άλμπουμ «Blackout». Το ριφάκι με το οποίο μπαίνει το τραγούδι είναι χαρακτηριστικό και πιθανότατα αυτό ευθύνεται για το γεγονός ότι είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια τους. Βέβαια, όλοι τους ξέρουν για τις δυναμικές ροκ μπαλάντες τους.

Το βίντεο γυρίστηκε στις φυλακές του Αλκατράζ. Και η πλάκα είναι ότι το τραγούδι αρχικά είχε γραφτεί στα γερμανικά, με αποτέλεσμα στη μετάφραση να αλλάξουν αρκετά πράγματα.

Α, και κάτι ακόμη: τον Φλεβάρη τρέχοντος έτους και κλείνοντας 50 χρόνια πορείας, έβγαλαν τον πιο πρόσφατο δίσκο τους («Return to forever»), λένε ο τελευταίος – ναι, καλά – την κυκλοφορία του οποίου ακολουθεί παγκόσμια περιοδεία που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2016, η οποία θα είναι (μαντέψτε) η τελευταία τους!

Οπως και νά ‘χει πάντως, δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει τη σημασία τους και το στίγμα που άφησαν στη ροκ.

Με (σχετική) φόρα μπαίνει το φθινόπωρο, κιουρίες και κιούριοι. Κι έπεται συνέχεια…