Οι εκλογές έρχονται και, όπως είναι αναμενόμενο, όλα τα κόμματα ετοιμάζουν την προεκλογική τους καμπάνια. Απ’ ό,τι όμως μαθαίνω, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο επικοινωνιακό επιτελείο που θα αναλάβει την καμπάνια για τον Σεπτέμβριο, δεν συμμετέχει ούτε ένας από όσους έτρεξαν την –κατά κοινή ομολογία επιτυχημένη –καμπάνια του Ιανουαρίου.

Ο πρώην γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης, ο πρώην διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Θοδωρής Μιχόπουλος, το πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Γιάννης Αλμπάνης και ο πρώην γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού Ηλίας Χρονόπουλος τέθηκαν εκτός μάχης, καθώς, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, αποτραβήχθηκαν από το προσκήνιο μετά τη συμφωνία με τους θεσμούς. Πάντως, όλοι οι προπονητές λένε πως ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει.

Η νέα σύνθεση

Η νέα ομάδα, ωστόσο, είναι δυνατή και σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο. Συμμετέχουν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Αγγελος Τσέκερης, ο δημοσιογράφος Θανάσης Καρτερός και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος. Γνωρίζουν ότι το έργο τους είναι πολύ δύσκολο, αναγνωρίζουν πως ο πήχης που έβαλαν οι προηγούμενοι βρίσκεται πολύ ψηλά, στην Κουμουνδούρου όμως επικρατεί αισιοδοξία.