Οι μελιτζάνες είναι αγαπημένο λαχανικό του καλοκαιριού και συνδυάζεται πολύ ωραία με φέτα. Γιατί τότε να χρησιμοποιούμε παρμεζάνα ή πεκορίνο στις στη μπεσαμέλ, αφού μπορούμε να τη φτιάξουμε με φέτα;

Υλικά (για 6 άτομα)

10 μελιτζάνες

500 γραμμάρια κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια

2 κρεμμύδια ξερά

4-5 ντομάτες χοντροκομμένες

1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

1 ποτηράκι κρασιού λάδι

1 ποτηράκι του κρασιού χυμό ντομάτας

300 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη

3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη

αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

2 ποτήρια του νερού γάλα

3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό

2 αυγά

μοσχοκάρυδο

λίγη τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Ανάβω τον φούρνο στους 160 βαθμούς.

Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι, το κρεμμύδι και το κοτόπουλο και το σοτάρω σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Προσθέτω το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και τον χυμό ντομάτας.

Αφήνω το κοτόπουλο να βράσει και να πιει το ζουμί του. Χαράζω τις μελιτζάνες σε 2-3 μέρη, τις τηγανίζω και τις αφήνω να κρυώσουν.

Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα να ζεσταθεί και προσθέτω το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις πήξει η κρέμα τραβάω την κατσαρόλα από τη φωτιά και στο τέλος την φέτα και ανακατεύω όλα τα υλικά.

Παίρνω μία – μία τις μελιτζάνες και τις γεμίζω με το μείγμα και τις βάζω σε ένα ταψί τη μια δίπλα στην άλλη χωρίς να αφήνω κενά.

Βάζω πάνω στην κάθε μελιτζάνα από μια κουταλιά μπεσαμέλ και πασπαλίζω με λίγο τριμμένη φρυγανιά.

Ρίχνω στο ταψί ένα ποτηράκι του κρασιού νερό, τις ντομάτες, τις οποίες έχω αλατοπιπερώσει και σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Ψήνω για 20-25 λεπτά και βγάζω το αλουμινόχαρτο και βάζω το ταψί ξανά για άλλα 5 λεπτά στο φούρνο για να πάρει χρώμα.

Από το βιβλίο «Ρένα της Φτελιάς: Συνταγές που αγαπήσαμε», Εκδόσεις Στεργίου (Θα το βρείτε στα stergiouShop.com, amazon.com, www.amazon.co.uk και στα βιβλιοπωλεία Ιανός και Public).