Ένα ελαφρύ, καλοκαιρινό πιάτο, που μπορείτε να το φάτε είτε ζεστό, είτε σαν κρύο σαν μακαρονοσαλάτα.

Υλικά για τέσσερις μερίδες

500 γρ. πάστα βίδες

250 γρ. τόνος ( κονσέρβα ή βαζάκι, συντηρημένος σε λάδι ή καπνιστός)

1 κουταλιά της σούπας κάππαρη

Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμένο

8 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Προαιρετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φύλλα κάπαρης για την τελική διακόσμηση του πιάτου

Εκτέλεση

Σε άφθονο και καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τις βίδες στο χρόνο που δίνετε στην συσκευασία των ζυμαρικών. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα σουρώνουμε.

Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε τον τόνο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια μαζί με το λάδι του και την κάπαρη (την οποία εάν θέλουμε έχουμε ξαρμυρίσει ).

Τα αφήνουμε για δυο λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι όλα τα υλικά να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.

Αφού σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε φρεσκοτριμένο πιπέρι και 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Το πιάτο αυτό τρώγεται ζεστό και κρύο