Το γλυκό είναι ιταλικό και λέγεται Pasta frolla, δηλαδή ζύμη που τρίβεται. Τώρα πως έφτασε σε μας και στην Ισπανία ως πάστα Φλώρα θα σας γελάσω. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα εύκολο, νόστιμο και νοσταλγικό γλυκό. Γιατί το έκαναν οι μαμάδες μας τη δεκαετία του 1960. Οπωσδήποτε με μαρμελάδα βερίκοκο. Η καλύτερη πάστα Φλόρα που έχω δοκιμάσει είναι της μαμάς της Μαρίας Γιαννάκου, όσοι έχετε περάσει από την Ανεράδα, τον ωραίο ξενώνα της Μαρίας στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας σίγουρα την έχετε δοκιμάσει.
Υλικά
1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
5 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κ.τ.γλ μπέικινγκ πάουντερ
2 βανίλιες
1 αυγό
περίπου 250 γρ αλεύρι (ή όσο χρειάζεται για να ξεκολλάει η ζύμη από τα δάχτυλα)
1 σφηνάκι μπράντι
1 ½ βαζάκι μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν αλοιφή, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα και το μπράντι, ζυμώνουμε τη ζύμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη, κρατάμε το 1/3 και το κάνουμε λεπτό κορδόνι και την υπόλοιπη την ανοίγουμε σε φύλλο. Απλώνουμε σε πυρέξ βουτυρωμένο. Από πάνω σκεπάζουμε με τη μαρμελάδα την οποία έχουμε ανακατέψει με το μπράντι και καλύπτουμε με το κορδόνι.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 170 βαθμούς για μισή ώρα μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από