Χαμηλό βαρομετρικό και ισχυρές αναταράξεις έζησε χθες το Κοινοβούλιο. Και έσπασε κάθε θλιβερό ρεκόρ, αφού πρωταγωνιστές στον καβγά ήταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και όχι οι –συνήθεις ύποπτοι –χρυσαυγίτες βουλευτές οι οποίοι, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής τους ενόψει της επικείμενης δίκης, προσπαθούν να μοιάσουν στο Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, κρατώντας ήπιους τόνους.

Η χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τα διαθέσιμα των φορέων του Δημοσίου έπιασε πάτο όταν βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης άρχισαν, όρθιοι, να φωνάζουν ο ένας στον άλλο και να κυνηγιούνται. Nα δείχνουν έτοιμοι να πιαστούν στα χέρια.

Αφορμή στάθηκε η έντονη διαμαρτυρία του Ανδρέα Λοβέρδου στην τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση ότι η αντιπολίτευση υπερασπίζεται τις απαιτήσεις των δανειστών.

Ορθιοι κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτεργάτη τον Πέτρο Κωνσταντινέα από τη Μεσσηνία, κατευθύνθηκαν προς το έδρανό του προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις. Η ένταση διήρκεσε για δέκα λεπτά, με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο από το ΠΑΣΟΚ να καταγγέλλει λίγο αργότερα ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τριανταφυλλίδης, Κωνσταντινέας, Διαμαντόπουλος και Πολάκης φώναζαν «άντε γ@…τε, ρε γελοίοι»».

Το γεγονός λίγο αργότερα διαψεύσθηκε κατηγορηματικά ως «αθλιότητα» από τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη.

Η ένταση βέβαια δεν σταματά εδώ. Οταν ο Βούτσης ξαναπήρε τον λόγο επανέλαβε ότι η αντιπολίτευση στηρίζει τα επιχειρήματα των δανειστών, λέγοντας πως «αν θεωρείτε ότι έχετε μια ασυλία επειδή κρέμεστε σε μειοψηφία του λαού αλλά πλειοψηφία μέσων της διαπλοκής είστε γελασμένοι».

Ο υπουργός μάλιστα νόμισε ότι έχει κλείσει το μικρόφωνό του και γυρνώντας στον διπλανό του υπουργό (πιθανότατα στον Αλέκο Φλαμπουράρη), είπε πως «έτσι ξέρω να τους χτυπάω εγώ, ρε μ@λ@κ@, αυτούς»!

Λίγο αργότερα ο ιός του ανοιχτού μικροφώνου χτύπησε και τον α’ αντιπρόεδρο του Σώματος Αλέξη Μητρόπουλο, ο οποίος, προσπαθώντας μάταια να συντονίσει όλο αυτό το χάος, ακούστηκε να μονολογεί «γ… το κέρατό μου».

Οι εκρηκτικοί διάλογοι όμως είχαν και συνέχεια καθώς στις διαρκείς διακοπές της Ραχήλ Μακρή όταν ο ίδιος είχε τον λόγο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης της είπε: «Μάλλον έχετε ζαλιστεί από τις πολλές πιρουέτες, πηγαίνετε να κάνετε καμιά φωτογράφιση». Τα μικρόφωνα (ευτυχώς;) δεν κατέγραψαν την απάντησή της.