Αλλες 200.000 ευρώ από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων μπήκαν στον «κουμπαρά» του Δημοσίου. Μετά τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλιστικών προγραμμάτων Αντώνη Κάντα, που έκανε την αρχή, ένας πρώην στρατιωτικός λίγες μέρες πριν από την απολογία του ακολούθησε τον ίδιο δρόμο. Ετσι επέστρεψε στον ειδικό λογαριασμό του Δημοσίου, όπου έχουν ήδη κατατεθεί 17,5 εκατ. ευρώ, περίπου 200.000 ευρώ, που κατά την κατηγορία αποτελούν προϊόν δωροδοκίας που παρανόμως είχε εισπράξει στο πλαίσιο της προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Το όνομα του πρώην στρατιωτικού προστέθηκε στον κατάλογο των κατηγορουμένων που καλούν οι ανακριτές Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος, ύστερα από την απολογία του εκπροσώπου της εταιρείας Atlas, Παναγιώτη Ευσταθίου. Η απόφαση του κατηγορούμενου να επιστρέψει τα χρήματα εκτιμήθηκε από τους δικαστές που τον άφησαν ελεύθερο χωρίς όρους. Αντίθετα, άλλοι δυο πρώην στρατιωτικοί που απολογήθηκαν και αρνήθηκαν την κατηγορία, έφυγαν ελεύθεροι με εγγυοδοσία 30.000 ευρώ ο καθένας.

Στο μεταξύ, απολογήθηκε χθες ο προφυλακισμένος Α. Κάντας για τις μίζες στα αυτοκινούμενα πυροβόλα που διακινήθηκαν μέσω της εταιρείας Wegmann. Γι’ αυτό το κομμάτι αφέθηκε ελεύθερος από τους ανακριτές Σπύρο Γεωργουλέα και Χριστόφορο Μάρκου.

Οι δικηγόροι του Γιάννης Μαντζουράνης και Ηλίας Μπίσιας χαρακτήρισαν την απόφαση των ανακριτών ηχηρό μήνυμα σε όσους  συνεργάζονται με τις Aρχές και επιστρέφουν χρήματα.