Τα τανκς συνθλίβουν την Ανοιξη της Πράγας

1968: «ΠΡΑΓΑ: Σοβιετικά, πολωνικά και ανατολικογερμανικά άρματα μάχης ενεφανίσθησαν και πάλιν εντός των τσεχικών εδαφών και ο σταθμός της Πράγας που ανήγγειλε την είδησιν εζήτησεν όπως οι πολίται της χώρας μη προβούν εις καμμίαν ενέργειαν εναντίον των. […] Εις το αεροδρόμιον της Πράγας παρατηρείται ασυνήθης δραστηριότης με πυκνάς προσγειώσεις αεριωθουμένων. […] Εις την πρωτεύουσαν επικρατεί η βαρεία αίσθησις ότι η χώρα υπέστη εισβολήν από της 11ης νυκτερινής, τοπική ώρα.

ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΕΚΔΟΣΙΣ: Κάτοικοι της Πράγας προσπαθούν να σταματήσουν τα τανκς με τα σώματά των στην πλατεία της Πράγας, Βάνσεσλαβ. […] Τα ξένα πρακτορεία μεταδίδουν ότι συνελήφθησαν ο κ. Ντούμπτσεκ και όλοι οι μεταρρυθμισταί ηγέται της χώρας». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Πολιτική κρίση

1963: «Από σήμερα η Αντιπολίτευσις κηρύσσει τη μάχη της αποχής. Η ΕΔΑ αποχωρεί το απόγευμα από τη Βουλή και ακολουθεί αύριο η Ενωσις Κέντρου και πιθανώς οι Προοδευτικοί. Ούτω εισερχόμεθα εις νέαν πολιτικήν κρίσην και οξυτέρα φάσιν του αγώνος της Αντιπολιτεύσεως για την αποκατάστασιν της δημοκρατικής ομαλότητος. […] Ο πρωθυπουργός κ. Πιπινέλης αντιμετωπίζει σοβαράν ενδοκυβερνητικήν κρίσιν, η οποία ενδεχομένως να οδηγήση εις την ανατροπήν του». («ΤΑ ΝΕΑ»)