Τα τανκς συνθλίβουν την Ανοιξη της Πράγας
1968: «ΠΡΑΓΑ: Σοβιετικά, πολωνικά και ανατολικογερμανικά άρματα μάχης ενεφανίσθησαν και πάλιν εντός των τσεχικών εδαφών και ο σταθμός της Πράγας που ανήγγειλε την είδησιν εζήτησεν όπως οι πολίται της χώρας μη προβούν εις καμμίαν ενέργειαν εναντίον των. (...) Εις το αεροδρόμιον της Πράγας παρατηρείται ασυνήθης δραστηριότης με πυκνάς προσγειώσεις αεριωθουμένων. (...) Εις την πρωτεύουσαν επικρατεί η βαρεία αίσθησις ότι η χώρα υπέστη εισβολήν από της 11ης νυκτερινής, τοπική ώρα.
ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΕΚΔΟΣΙΣ: Κάτοικοι της Πράγας προσπαθούν να σταματήσουν τα τανκς με τα σώματά των στην πλατεία της Πράγας, Βάνσεσλαβ. (...) Τα ξένα πρακτορεία μεταδίδουν ότι συνελήφθησαν ο κ. Ντούμπτσεκ και όλοι οι μεταρρυθμισταί ηγέται της χώρας». («ΤΑ ΝΕΑ»)
Πολιτική κρίση
1963: «Από σήμερα η Αντιπολίτευσις κηρύσσει τη μάχη της αποχής. Η ΕΔΑ αποχωρεί το απόγευμα από τη Βουλή και ακολουθεί αύριο η Ενωσις Κέντρου και πιθανώς οι Προοδευτικοί. Ούτω εισερχόμεθα εις νέαν πολιτικήν κρίσην και οξυτέρα φάσιν του αγώνος της Αντιπολιτεύσεως για την αποκατάστασιν της δημοκρατικής ομαλότητος. (...) Ο πρωθυπουργός κ. Πιπινέλης αντιμετωπίζει σοβαράν ενδοκυβερνητικήν κρίσιν, η οποία ενδεχομένως να οδηγήση εις την ανατροπήν του». («ΤΑ ΝΕΑ»)
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από