# Οσοι πολίτες, ιδίως νέοι, βλέπουν θετικά τη Χρυσή Αυγή, είναι μεγάλη ανάγκη να είναι ενήμεροι ποιες είναι οι πολιτικές επιδιώξεις των εκπροσώπων της, για να έχει ο καθένας και η καθεμία γνώση και συνείδηση σε τι συμβάλλει, έστω με τη σιωπηρή ανοχή. Μεγάλος αριθμός από κείμενα, όλα αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, γράφουν ότι είναι αντίπαλος της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού. Στόχους έχει να εξοντώσει τους «εχθρούς» της (το σύνολο του πολιτικού κόσμου) και να φρονηματίσει τον «Λαό μας» και τις «αλλοτριωμένες μάζες», για να χτίσει μια νέα πολιτεία «σπαρτιατική».

# Αναφέρονται στη δημοκρατία και στον κοινοβουλευτισμό με έναν ατελείωτα μακρύ κατάλογο από ύβρεις, που αρχίζει από τη σημερινή συγκυρία, το Μνημόνιο κ.λπ., κατηγορώντας το σύνολο των πολιτικών κομμάτων, τις «δεξιές όσο και αριστερές πολιτικές παρατάξεις», τους εκπροσώπους «του ραγιάδικου προτεκτοράτου», όλες τις «σπείρες της σοσιαλφιλελεύθερης αστικής ολιγαρχίας». Σε αυτούς τους, κατά την ηπιότερη των ύβρεων, «ελεεινούς» εκπροσώπους του κοινοβουλευτισμού ανήκουν προς τα πίσω όλοι ανεξαιρέτως στην Ιστορία της χώρας, έως και οι πολιτικοί και διανοούμενοι της εποχής της «εθνεγερσίας», που καθυβρίζονται: «ξενόδουλοι έμποροι και γραφιάδες» και άλλα χυδαιότερα.

# Η Χρυσή Αυγή γράφει ότι θα «συντρίψει» το «καθεστώς», την «εθνοφοβική αστική δημοκρατία», αφού εξοντώσει τους «χρεοκοπημένους», τα «κόμματά» τους, τις «προδοτικές πολιτικές» τους, αφού επίσης φρονηματίσει τον «Λαό μας», ο οποίος «δεν είναι άμοιρος ευθυνών», και πατάξει τη «βλακώδη συνενοχή των ατομιστικών κι αλλοτριωμένων μαζών», τότε θα χτίσει τη «νέα πολιτεία των Ελλήνων», που θα είναι ολιγαρχική και πολεμική.

# Θα ορθώσει «τη γαλανόλευκη της φυλετικής μας καταγωγής πλάι στη μαυροκόκκινη σημαία, σύμβολο της ιδεολογικής μας πίστεως», και θα χτίσει μια πολιτεία «σπαρτιατική». Αυτό σημαίνει ολιγαρχική (την ονομάζουν αξιοκρατική), όπου θα κυβερνούν οι άριστοι και όχι όποιους διαλέγει η παραπλανημένη μάζα. Σημαίνει επίσης πολεμική, διότι θα επιδιώξει τη μικρή εξαιτίας των «προδοτών» του κοινοβουλευτισμού Ελλάδα να τη μεγαλώσει με… τις εξής περιοχές «Βόρειος Ηπειρος, Ανατολική Ρωμυλία, Βόρειος Μακεδονία, Κύπρος».