Γραμμή από Μόσχα

1958: «ΜΟΣΧΑ: Με την επιστροφή του προέδρου Νάσερ από τη Μόσχα, αναμένεται ότι η στάσις της Ηνωμένης Αραβικής Δημοκρατίας έναντι της επεμβάσεως των Αγγλοαμερικανών εις Λίβανον και την Ιορδανίαν θα εισέλθη εις το αποφασιστικόν στάδιόν της και θα καταστή έτι σκληροτέρα, εγκαινιαζομένου του συστήματος της βιαίας εκδιώξεως των ιμπεριαλιστών από τα εδάφη της Αραβικής Ανατολής. Εν τω μεταξύ, η επέμβασις εις Λίβανον εκφυλίζεται. Οι Αγγλοι δεν τολμούν πλέον να πλήξουν το Ιράκ και ενεφανίσθησαν αι πρώται ενδείξεις υποχωρήσεως των Δυτικών». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Αποστάτες σε ανεπάρκεια

1965: «Από έγκυρες πληροφορίες προκύπτει ότι ενεφανίσθησαν τα πρώτα σύννεφα εις τας σχέσεις του Βασιλέως με την ψευδοκυβέρνησιν Νόβα, γεγονός που προδιαγράφει και επιταχύνει την κατάρρευσιν της κλίκας των συνωμοτών. Κατά την χθεσινή συνεργασία του με τον Πρωθυπουργό εις τα Ανάκτορα Αθηνών, ο Βασιλεύς εζήτησε να πληροφορηθή γιατί καρκινοβατεί και σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκεται η συμπλήρωση της Κυβερνήσεως και η εξασφάλιση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Η απάντηση του κ. Νόβα περί «ωρισμένων δυσχερειών» δεν εκρίθη ικανοποιητική από τον Βασιλέα, δημιουργεί δε εξαιρετικά δυσοίωνες προοπτικές για την τύχη της ψευδοκυβερνήσεως». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Και Ρώσοι στο Αιγαίο

1976: «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Το «Κίεβ» , το πρώτο σοβιετικό αεροπλανοφόρο, εξοπλισμένο με πυραύλους, αεροσκάφη και ελικόπτερα, διέπλευσε χθες τα στενά του Βοσπόρου και διασχίζει τη στιγμή αυτή το Αιγαίο, κατευθυνόμενο κάπου στην Ανατολική Μεσόγειο. Η κάθοδος του «Κίεβ» στη Μεσόγειο είναι ενδεχόμενο – σύμφωνα με Δυτικούς παρατηρητάς – να μεταβάλη την ισορροπία δυνάμεων στην ευπαθή αυτή περιοχή και μάλιστα σε μια περίοδο που η αιματοχυσία του Λιβάνου απειλεί να προκαλέση διεθνή κρίση πρώτου μεγέθους και η ελληνοτουρκική διένεξη οξύνεται». («ΤΑ ΝΕΑ»)