Βερολίνο και Ψυχρός Πόλεμος
1962: «Το καθεστώς του Βερολίνου θα παραμείνη ως έχει, επί μακρόν χρόνο, αν δεν μεταβληθή η στάσις της Σοβιετικής Ενώσεως. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από την χθεσινήν μακράν συνομιλίαν του προέδρου Κέννεντυ με τον Σοβιετικόν πρεσβευτήν κ. Ντοπρίνιν. Το αίτημα των Σοβιετικών όπως οι Δυτικοί εγκαταλείψουν την πόλιν, όπως και να διατυπούται, καθιστά ματαίαν κάθε διαπραγμάτευσιν. Οι Δυτικοί δεν ζητούν εύσχημον τρόπον διά να αποχωρήσουν... Θα παραμείνουν εις Βερολίνον ούτως ή άλλως...». («ΤΑ ΝΕΑ»)
Η αρχή της ΟΝΕ
1972: «ΛΟΝΔΙΝΟΝ: Τα θεμέλια ενός νέου παγκόσμιου νομισματικού συστήματος έθεσαν χθες εδώ οι υπουργοί Οικονομικών των δέκα χωρών της ΕΟΚ και οι διοικηταί των Κεντρικών Τραπεζών τους... Οι υπουργοί συμφώνησαν σε οκτώ βασικά σημεία... με στόχο... την επίτευξη οικονομικής και νομισματικής ενώσεως των χωρών της Κοινής Αγοράς». («ΤΑ ΝΕΑ»)
Ηρεμία πριν από τη θύελλα
1974: «ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Λευκωσίας μετέδωσεν ότι το αεροδρόμιον της Λευκωσίας άρχισε να λειτουργεί διά την πολιτικήν αεροπορίαν από της 06.00 ώρας της σήμερον. Νυκτερινή εξ άλλου ανακοίνωσις του ραδιοσταθμού της Λευκωσίας αναφέρει ότι από σήμερον η κυκλοφορία επιτρέπεται από τις 6 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. Ο κανονικός ρυθμός της ζωής επανελήφθη ήδη εις την Κυπριακήν Πρωτεύουσαν, τας άλλας πόλεις και εις ολόκληρον την νήσον». («ΤΑ ΝΕΑ»)
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από