Η στροφή στην τηλεόραση που κάνουν τελευταία όλο και περισσότερο χολιγουντιανοί αστέρες έγινε αισθητή και στη φετινή απονομή για τις Χρυσές Σφαίρες. Αισθητή και από τα φλας που έκλεψαν στο κόκκινο χαλί κινηματογραφικά ονόματα τα οποία κατέκτησαν βραβεία για τηλεοπτικές τους δουλειές, όπως η Τζέσικα Λανγκ που επέστρεψε με το «American Horror Story» και η Κέιτ Γουίνσλετ που προκάλεσε αίσθηση με τη σειρά εποχής και κρίσης «Mildred Pierce».

Αισθητή και από τους σταρ που συνωστίστηκαν στις υποψηφιότητες: Στιβ Μπουσέμι, Τιμ Ρόμπινς, Γουίλιαμ Χαρτ, Αλεκ Μπόλντουιν, Νταϊάν Λέιν, Εμιλι Γουάτσον, Μάγκι Σμιθ.

Νικήτρια όμως αναδείχτηκε η πολιτική σειρά «Homeland» (με βραβείο και στην πρωταγωνίστρια πράκτορα της CIA Κλερ Ντέινς). Επίσης νικητές ήταν και οι Βρετανοί των τηλεοπτικών πλατό που φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, έπαιξαν στα βραβεία με πρώτη την πολιτική – κοινωνική σειρά του ITV «Dowton Abbey». Αντίστοιχα έπαιξαν και στις υποψηφιότητες η πολιτική – ψυχροπολεμική σειρά «The Hour» του BBC, ο Ματ ΛεΜπλάνκ στη βρετανο-αμερικανικής παραγωγής σειρά «Episodes» (με άξονα δύο βρετανούς σεναριογράφους που καλούνται στο Χόλιγουντ) και η βρετανική τηλεταινία με τον Μπίλι Νάιγι και τη Ρέιτσελ Γουάιζ, επίσης του BBC, «Page Eight».

Ο Κέλσι Γκρέιμερ ήταν ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη. Κυρίως επειδή ώς τώρα είχε παίξει σε κωμικές σειρές και έγινε ευρύτερα γνωστός από τη σπαρταριστή «Frasier». Για την ερμηνεία του ως δημάρχου του Σικάγου στην επίσης πολιτική σειρά «Boss» («Το αφεντικό») τιμήθηκε με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ηθοποιού δραματικής σειράς, αφήνοντας εκτός βραβείων τον Στιβ Μπουσέμι στην γκανγκστερική σειρά εποχής «Broadwalk Empire».

Στα ευτράπελα συγκαταλέγονται οι αναδρομικές ευχαριστίες της Κλερ Ντέινς μετά τη βράβευσή της για το «Homeland» προς τους γονείς της επειδή είχε ξεχαστεί λόγω ταραχής όταν είχε τιμηθεί με Χρυσή Σφαίρα το 1995 (για τη σειρά «My So Called Life»).