Αν ο Κερκ Ντάγκλας καθόρισε τον κινηματογραφικό Σπάρτακο, στη μικρή οθόνη τον θράκα επαναστάτη σκλάβο τον καθόρισε ο μόλις 39 ετών Αντι Γουίτφιλντ στη γεμάτη αίμα και σεξ τηλεοπτική σειρά «Spartacus: Blood an Sand» (σειρά που προβλήθηκε από τη Nova).
Ο καρκίνος που χτύπησε τον νεαρό σωματώδη ηθοποιό λίγο πριν από το τέλος των γυρισμάτων για τα επεισόδια της πρώτης σεζόν άφησε τον ρόλο «ορφανό» προσωρινά και προκάλεσε ένα κύμα συμπάθειας και λατρείας – κυρίως στο Διαδίκτυο – από τα εκατομμύρια των θαυμαστών του σε όλο τον κόσμο. Με τον θάνατό του, χτες, οι φαν του αποχαιρέτησαν «έναν από τους πιο πειστικούς Σπάρτακους της οθόνης», όπως γράφουν πολλοί.
Στο Χόλιγουντ όμως ουδείς είναι αναντικατάστατος. Ετσι για τον δεύτερο κύκλο επεισοδίων ανέβηκε στα πλατό ο – σχεδόν σωσίας του Γουίτφιλντ, εμφανισιακά – Λίαμ Μακιντάιρ.
Προηγουμένως βέβαια οι παραγωγοί και το δίκτυο Starz που μεταδίδει τη σειρά είχαν τηρήσει στάση αναμονής (ενώ ο 39χρονος έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο), βάζοντας σε εφαρμογή το Plan B: το πρίκουελ του Σπάρτακου με τίτλο «Spartacus: Gods of the Arena», με κεντρική φιγούρα έναν άλλο μονομάχο, τον Γκάνικους, συνδετικό κρίκο με την ιστορία του θράκα σκλάβου.
Ολα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2010, με τη σειρά στον αέρα, όταν σε ένα τυπικό τσεκ απ που έκανε ο γεννημένος στην πόλη Αμλούχ της Βορειοδυτικής Ουαλίας Αντι Γουίτφιλντ – μόνιμος κάτοικος του Σίδνεϊ της Αυστραλίας από το 1999 – διαγνώστηκε μια ιδιαιτέρως επιθετική μορφή καρκίνου: το λέμφωμα non-Hodgkin (εμφανίζεται σε κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος).
Από τη μια στιγμή στην άλλη ο Γουίτφιλντ, που παράτησε την καριέρα του πολιτικού μηχανικού για την υποκριτική και εργάστηκε αρχικά ως μοντέλο, βρέθηκε να παλεύει για την ίδια του τη ζωή.
Ο παντρεμένος και με δύο παιδιά ηθοποιός υποβλήθηκε σε εντατική θεραπεία. Δεν πτοήθηκε.
Σενάριο ζωής παρόμοιο με εκείνο του Πάτρικ Σουέιζι. Ο οποίος αν και με καρκίνο στο πάγκρεας συνέχιζε να παίζει στην αστυνομική σειρά «The Beast», ως το τέλος (και το δικό του) ύστερα από την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου 13 επεισοδίων.
Η καρδιά του τηλεοπτικού «Σπάρτακου» Γουίτφιλντ σταμάτησε ένα ωραίο ανοιξιάτικο πρωινό στο Σίδνεϊ (σ.σ. προχθές), ανάμεσα στους δικούς του, στην αγκαλιά της αγαπημένης του γυναίκας Βάστι…
Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.