Πράσινο φως για την πρόσληψη 394 ατόμων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου άναψε η αρμόδια τριμελής επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών σε φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Οι προσλήψεις του εποχικού προσωπικού θα γίνουν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/94.

Συγκεκριμένα:

Συνολικά 30 άτομα θα υπογράψουν συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και θα απασχοληθούν στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Από το σύνολο των θέσεων, 25 θα αφορούν την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα την ειδικότητα των εργατών, ενώ 5 θέσεις την κατηγορία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας Διοικητικού.

Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν για τρεις μήνες και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα από 20/9/2010 έως και 20/12/2010 για την κάλυψη των αναγκών που θα προκύψουν από τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών αντιπροσώπων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στην πρόσληψη 49 ατόμων θα προχωρήσει το αμέσως προσεχές διάστημα ο Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων. Σύμφωνα με την απόφαση της τριμελούς επιτροπής, οι προσληφθέντες θα υπογράψουν συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών.

Ειδικότερα αναμένεται να προσληφθούν οι εξής ειδικότητες: 43 άτομα ΥΕ ως εργάτες, 4 άτομα ΔΕ Χειριστών Ηλεκτρονικών Ανυψωτικών Μηχανημάτων (ΚΛΑΡΚ) και 2 άτομα ΔΕ Οδηγοί Αυτοκινήτων.

Εγκρίθηκε η πρόσληψη συνολικά 315 ατόμων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων στο ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ, καθώς και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Ειδικότερα, 151 άτομα θα υπογράψουν συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας πέντε μηνών στο Γενικό Επιτελείο Στρατού ως εξής: