Την Ντάπια

Το κέντρο της πόλης, η καρδιά των γεγονότων. Καφετέριες, ντόπιοι, επισκέπτες, θαλάσσια ταξί, καΐκια, ψαραγορά, πλατεία Ρολογιού. Ολοι περνούν από την Ντάπια (προμαχώνας), περπατούν στον κεντρικό πεζόδρομο και επισκέπτονται το σπίτι της Μπουμπουλίνας (σήμερα μουσείο, τηλ. 22980-72416) αλλά και το Μουσείο των Σπετσών (τηλ. 22980-

72994) στο αρχοντικό του Χατζηγιάννη Μέξη, όπου τα εκθέματα καλύπτουν περισσότερα από 4.000 χρόνια πολιτιστικής ιστορίας των Σπετσών- θα ξεχωρίσετε στην πρώτη αίθουσα τα ανεπανάληπτα ακρόπρωρα σπετσιώτικων καραβιών. Με αφετηρία την Ντάπια μπορείτε να περπατήσετε μέχρι το βορειοανατολικό άκρο του οικισμού και την περιοχή Φανάρι περνώντας από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, την Καποδιστριακή Πνευματική Στέγη Σπετσών η οποία σήμερα ανακαινισμένη στεγάζει το Ιστορικό Αρχείο και διαθέτει μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων και εκθεσιακό χώρο όπου φιλοξενείται μόνιμη έκθεση φωτογραφικού ιστορικού αρχείου των Σπετσών, τα παραδοσιακά καρνάγια στην Μπάλτιζα και το Φανάρι με τον ιστορικό Φάρο. Εδώ θα επισκεφθείτε το εκκλησάκι της Παναγίας της Αρμάτας που αυτές τις ημέρες έχει την τιμητική της.

Μαγευτικές παραλίες για φθινοπωρινές βουτιές

Αν είστε λάτρης των θαλάσσιων σπορ, επιλέξτε τις δημοφιλείς Σχολές. Για ήρεμο περιβάλλον, κολυμπήστε στην παραλία τουΑγίου Νικολάου, στηνΚουζουνούή στην παραλία Λιγονέρι. Εύκολη πρόσβαση με τα πόδια έχει η παραλία στον Αγιο Μάμαντα, ενώ ηΑγία Παρασκευήκαι η παραλία των Αγίων Αναργύρωνείναι τα δυνατά χαρτιά του νησιού.