ΩΣ ΓΕΡΟΛΥΚΟΣ και με 40 χρόνια καριέρας, ο Σιλβέστερ Σταλόνε επιστρέφει με τους «Αναλώσιμους» (Τhe expendables) στο προσκήνιο έχοντας κλείσει τα 64 του. Μάλιστα, έχει τη φαεινή ιδέα να μαζέψει γύρω του μερικούς από τους πιο μάτσο σταρ που έχει βγάλει το Χόλιγουντ εδώ και 40 χρόνια ως μια νέας μορφής οικογένεια: Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Μπρους Γουίλις, Μίκι Ρουρκ, Ντολφ Λούντγκρεν, Τζετ Λι, Ερικ Ρόμπερτς, Τζίσον Στέιθαμ, οι οποίοι κάνουν περάσματα στην ταινία με… καλτ και αυτοσαρκαστικό χιούμορ. Και αφού είμαστε στην καρδιά της μετάλλαξης- βλέπε Χόλιγουντ…- κάλλιστα μπορούμε να πούμε ότι οι «Αναλώσιμοι» είναι εν δυνάμει ένα νέο μοντέλο οικογένειας που λανσάρεται από εκεί. Αποτελείται από ηρωικά αποβράσματα που συνθέτουν την ομάδα των αναλώσιμων μάτσο, αναιδών και περιθωριακών τύπων που μπορεί να σιχαίνεται ο ένας τον άλλον, μα τους ενώνει ο κοινός εχθρός. Ποιος είναι αυτός; Τρέχα γύρευε… Αναλαμβάνουν να εξοντώσουν έναν δικτάτορα.

ΣΤΟΥΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ» όλα μοιάζουν να διακατέχονται από την αγωνία να φανούν ψηφιακά και μεταλλαγμένα παρακμιακά για να πείσουν τις νεανικές «μάζες» των σινεφίλ ότι είναι προϊόν της ηλεκτρονικής και εικονικής εποχής μας. Σε σημείο που να μην καταλαβαίνεις ποιος και γιατί κυνηγάει ποιον. Γιατί εδώ σημασία έχει να σκοτώνεις και να τα κάνεις όλα λαμπόγυαλο στο πέρασμά σου. Μια ταινία που κάνει τον κινηματογράφο και το βιντεογκέιμ χαλκομανία. Μόνη έξυπνη ιδέα της παραμένει το μάζεμα όλων αυτών των μάτσο πρωταγωνιστών που αγαπήθηκαν πριν από δεκαετίες από τους σινεφίλ και θέλουν να μας αποδείξουν ότι δεν γερνούν ποτέ. Αν σας λέει κάτι αυτό, καλή διασκέδαση…

Ο ΣΙΛΒΕΣΤΕΡ ΣΤΑΛΟΝΕ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1946 και εγκατέλειψε το κολέγιο πριν καν αποφοιτήσει, για να ακολουθήσει καριέρα ηθοποιού. Αρχικά στάθηκε άτυχος στις διάφορες οντισιόν και γι΄ αυτό έδωσε περισσότερη βαρύτητα στη συγγραφή σεναρίων- όσο απίθανο κι αν μας φαίνεται κάτι τέτοιο. Η πρώτη του εμφάνιση σε πρωταγωνιστικό ρόλο έρχεται με την ταινία «Τhe Lords of Flatbush» το 1974. Με τα χρήματα που κερδίζει από αυτή, εξασφαλίζει το εισιτήριό του για το Χόλιγουντ. Το 1976 κάνει την ταινία «Ρόκι, τα χρυσά γάντια» που σημειώνει μεγάλη επιτυχία και 10 υποψηφιότητες για Οσκαρ (απέσπασε Οσκαρ Σκηνοθεσίας, Μοντάζ και Φωτογραφίας). Ο ίδιος είναι υποψήφιος σε 2 κατηγορίες: Καλύτερου Α΄ Ανδρικού Ρόλου και Σεναρίου. Η καριέρα του ακολουθεί, από εκεί και πέρα, ανοδική πορεία μέχρι τις αρχές του 1990 όταν αρχίζει η πτώση. Η ταινία θα προβάλλεται από την Τρίτη.

Να το δω;

Για τους μάτσο πρωταγωνιστές, χαλάλι του