Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας θα φωταγωγηθεί αύριο το απόγευμα, στις 19:30,στην πλατεία Συντάγματος, σηματοδοτώντας την έναρξη των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι εκδηλώσεις είχαν ανασταλεί λόγω των σοβαρών επεισοδίων που ακολούθησαν τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τα πυρά του ειδικού φρουρού, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι το δέντρο είχε καεί από τους διαδηλωτές το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε πως «οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, προκειμένου η πόλη να ξαναβρεί τους ρυθμούς της και το χαμόγελο να επιστρέψει στο πρόσωπο κυρίως των μικρών παιδιών, που τόσο το έχουν ανάγκη».

Τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων αποκατέστησαν τις ζημιές και έστησαν από την αρχή το εορταστικό σκηνικό στην πλατεία Συντάγματος.

Ο κ. Κακλαμάνης καλεί τους δημότες της πόλης να βρεθούν στα εγκαίνια των εκδηλώσεων, προκειμένου όλοι μαζί να στείλουν το μήνυμα ότι «η Αθήνα θα ζήσει και θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα».