Η ελληνολατρία των συζύγων

ΕΧΟΥΝ αλλάξει τα πράγματα στη διεθνή διπλωματία. Πάει η Ντόρα αυθημερόν στο Βουκουρέστι, εξασφαλίζει μια θετική για τις θέσεις μας στο Σκοπιανό δήλωση της ρουμανικής κυβέρνησης και τρώει το μεσημέρι στον 21ο όροφο του ξενοδοχείου «Ιντερκοντινένταλ» με τον ομόλογό της Αντριάν Τσιοροϊάνου. Ωραία η θέα, καλή η συζήτηση, κάποια στιγμή όμως αυτός της εκμυστηρεύεται ότι η σύζυγός του, που τυγχάνει σοπράνο, έχει πάθος με την Ελλάδα. Και θέλει να μάθει ελληνικά. Μήπως μπορεί η υπουργός να του συστήσει- μέσω του πρέσβη μας στο Βουκουρέστι- κάποιον να της κάνει μαθήματα ελληνικών;

ΤΑ ΙΔΙΑ και στη Σιγκαπούρη, όπου η σύνοδος χωρών Ευρωπαϊκής Ένωσης και Νοτιοανατολικής Ασίας. Την Ελλάδα εκπροσωπεί εκεί ο υφυπουργός Γιάννης Βαληνάκης. Τα λέει με τον Αυστραλό ομόλογό του, τα λέει και με τον υπουργό Εξωτερικών της Σιγκαπούρης ονόματι Τζιμ Γέο. Οπότε τον πλησιάζει η σύζυγος του τελευταίου, του εκμυστηρεύεται ότι είναι χριστιανή και πως θέλει να πάει στο Μοναστήρι του Ιωάννη στην Πάτμο. Ε, στα Δωδεκάνησα εκλέγεται ο Βαληνάκης, ας το κανονίσει.

ΓΙΑ ΝΑ τελειώνω με τα ταξίδια της ΥΠΕΞ, να πω ότι αύριο η υπουργός Εξωτερικών αναχωρεί για την Αννάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου έχει προσκληθεί να συμμετάσχει σε αμερικανικής εμπνεύσεως σύνοδο για το Μεσανατολικό. Είναι καλή προθέρμανση για το Μακεδονικό.

Κρύφτηκε ο Μανόλο

ΣΑΣ ΕΧΩ ενημερώσει ότι τον Γιώργο Βουλγαράκη συνόδευσε στο ταξίδι του στο Λονδίνο ο προκάτοχός του στο Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης. Μόνο που ο Μανόλο έκανε ό,τι μπορούσε για να μη δει τους δημοσιογράφους. Τους απέφυγε στο αεροπορικό ταξίδι του πηγαιμού για Βρετανία. Τους απέφυγε στο Λονδίνο. Τους απέφυγε και στην επιστροφή, βγαίνοντας από τους τελευταίους από τη φυσούνα του αεροπλάνου. Του την είχαν όμως στημένη στον ιμάντα περισυλλογής αποσκευών. Εκεί έγινε γλαφυρός διάλογος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: «Υπουργέ,μας αποφεύγετε;». ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Παιδιά,δεν ήξερα ότι ταξιδεύαμε μαζί…».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: «Μα,δεν καθόσασταν δίπλα στον Βουλγαράκη,που σηκώθηκε και ήρθε πίσω να μας χαιρετήσει…».

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Δεν το κατάλαβα- κοιμόμουν…».