Απορημένα πρόσωπα

ΔΥΟ ΕΙΚΟΝΕΣ κυριάρχησαν στο Εθνικό Συμβούλιο. Η μία κατεγράφη στο βιντεογουόλ και ήταν ο ασπασμός της Εύας Καϊλή στον επανεκλεγέντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Η άλλη ήταν τα απορημένα πρόσωπα διαφόρων Παπανδρεϊκών όταν ο Γιώργος μίλησε για «αυτο-οργάνωση». Η λέξη τούς έπεσε βαριά μετά τον οργανωτισμό στον οποίο επιδόθηκαν προκειμένου να εξασφαλίσουν το νικηφόρο αποτέλεσμα της 11ης Νοεμβρίου.

«ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΛΙΓΟ με τον Ζιντάν ο Σημίτης;» μου λέει άνθρωπος του προέδρου. Και διευκρινίζει ότι αναφέρεται στην κεφαλιά που έδωσε ο Ζιντάν στον Ιταλό Ματεράτσι στο φινάλε του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με αποτέλεσμα να χάσει η Γαλλία το ματς. Να προσθέσω απλώς- υπογραμμίζοντας ότι αντλώ μόνο από τις ποδοσφαιρικές μου γνώσεις- ότι ο Ζιζού δεν μετανόησε για την κεφαλιά, έστω κι αν αυτή κόστισε το κύπελλο στους «μπλε». Για όσους δεν κατάλαβαν, τον ρόλο του Ματεράτσι έχει ο Παπανδρέου. Καφέδες

ΚΟΝΙΑΚ δεν ήπιαν. Μόνο καφέ ήπιαν. Και, εδώ που τα λέμε, δεν επικράτησε μεταξύ τους ατμόσφαιρα κηδείας, αλλά περίσσεψαν τα ανέκδοτα και τα καλαμπούρια. Το λέω για Συλβάνα Ράπτη,Νίκο Μπίστη,Τόνια Αντωνίου,Πάρι Κουκουλόπουλο – που έρχονταν από την τερματική συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου- και τους Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Φλωρίδη. Συναντήθηκαν όλοι μαζί στο καφέ «Βιβλιοθήκη» στο Κολωνάκι και τα είπαν αρκετή ώρα, μέχρι να ξεκινήσουν για το Εθνικό Συμβούλιο που επρόκειτο να γίνει στην αίθουσα της Εθνικής Ασφαλιστικής επί της Λεωφόρου Συγγρού.