Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία, το μεροκάματο του Έλληνα βουλευτή ανέρχεται σε 750 ευρώ! Και λίγα είναι για κάποιους. Ξέρεις τι είναι να «πρέπει» να εμφανίζεσαι ζωντανά, καθημερινά, σε 3 διαφορετικά κανάλια;

Από τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, δηλαδή μέσα σε 55 ημέρες, πόσα δεν συνέβησαν ανάμεσα στους δύο υποψηφίους για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ: Ο ένας ωρίμασε και ο άλλος…ξίνισε!

Άντε, με το καλό. Να τελειώσει η καταμέτρηση των ψήφων του ΠΑΣΟΚ για ν΄ αρχίσει η καταμέτρηση των… καινούργιων μηνυμάτων που πήραν εκατέρωθεν.

Η λύση του Ασφαλιστικού τελικά ήταν τόσο απλή: Μετά τους μισθούς μειώνουν και τις συντάξεις ενώ αυξάνουν τα όρια της ηλικίας! Καταπληκτικό! Μεγαλοφυές! Κι αν τύχει και ζήσεις Μάη μου, θα φας τριφύλλι!..

Στήριξη με 11 μέτρα εξήγγειλε η κυβέρνηση για την κοινότητα των Ζωνιανών! Ε, όχι και κοινότητα κοτζάμ Ζωνιανά!

Μ΄ αρέσει όμως που πολλοί ξαφνιάστηκαν με τις χασισοφυτείες στα Ζωνιανά. Αλλά εκεί οι άνθρωποι ήταν επιστήμονες στο είδος: Μέχρι και ειδική ποιότητα βιολογικού χασίς καλλιεργούσανε, χωρίς καθόλου φυτοφάρμακα!..

Αλλά χασίς βρέθηκε και στη στέγη της εκκλησίας των Ζωνιανών. Έτσι εξήγησαν τώρα πολλοί αθώοι κάτοικοι της περιοχής αλλά και ο παπάς τη θολούρα που αισθανόντουσαν κάθε φορά που τους θυμιάτιζε ο παπάς με την… αγιαστούρα!

Προφητικός ο Μαρξ όταν έλεγε ότι «η… θρησκεία είναι το όπιο των λαών!». Όμως βρέθηκαν όπλα, μαχαίρια και χασίς πλάι σε τάφο στο νεκροταφείο του χωριού. Όπως ανακαλύπτονται σε αρχαίους τάφους τα κτερίσματα. Δηλαδή, τα αγαπημένα αντικείμενα του νεκρού, που τα θάβανε μαζί του. Πάμε στοίχημα; Η πιο γρήγορη «αναδάσωση» γης θα γίνει στα Ζωνιανά μόλις τελειώσουν αυτές οι φασαρίες. Ούτε μεζονέτες ούτε τσιμέντο! Θα καλλιεργηθεί ξανά και άμεσα αγνό παρθένο χασίς!

Ξεσκονίζουν απ΄ άκρη σ΄ άκρη όλη την Κρήτη για τυχόν κι άλλες γιάφκες με όπλα ή άλλα ξηραντήρια φούντας! Προς το παρόν όμως, το μόνο που ανακαλύπτουν είναι «γιάφκες» με γαμοπίλαφα, οφτά, στάκες και αποστακτήρια ρακής!..

Πώς έρχονται τα πράγματα: Αφήσαμε το Σκοπιανό και το Ασφαλιστικό και ασχολούμαστε όλη μέρα με το… Ζωνιανό!

«Όπως εμείς οι σκηνοθέτες μοιράζουμε ρόλους πριν γυρίσουμε μια ταινία, παρατηρώ ότι το ίδιο γίνεται και στην τηλεόραση πριν… γυριστεί μια συζήτηση», μας εξομολογήθηκε ο Παντελής Βούλγαρης. Και συνέχισε: «Και στην τηλεόραση υπάρχει ένας “συντονιστής” που μοιράζει ρόλους. Του καλού, του κακού, του εκρηκτικού, του γραφικού!..». Δεν ξέρω αν σήμερα η 17η Νοέμβρη θα γιορτασθεί με μεγαλύτερη λαμπρότητα απ΄ ό,τι γιορτάσθηκε η 12η Νοέμβρη, απ΄ το 56% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ…