ΤΡΑΠΕΖΙ με πολύ ενδιαφέρουσα σύνθεση είχαμε το Σάββατο το βράδυ στο «Καστελόριζο» στην Κηφισιά. Ποιοι έφαγαν ψάρι μαζί; Γιώργος Παπανδρέου,Κώστας Λαλιώτης, Χάρης Παμπούκης και Ηλίας Λιβάνης – μετά συζύγων. Το δείπνο κλείστηκε μεσοβδόμαδα στη γιορτή του Αντώνη Λιβάνη, όπου είχαν προσέλθει όλοι οι συνδαιτυμόνες.

Δεν πολιτεύεται στον Πειραιά

ΤΟ ΜΕΝΟΥ της συζήτησης είναι αυτό που μπορείτε να φαντασθείτε. Αφορούσε δηλαδή την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα- με έμφαση, βεβαίως, στα θέματα ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ο Λαλιώτης- που μίλησε, βέβαια, περισσότερο από όλους- έκανε μια ανάλυση των δημοσκοπήσεων που, κατά την αντίληψή του δείχνει ότι η κοινωνία σε θέματα παιδείας εμπιστεύεται περισσότερο το ΠΑΣΟΚ. Ο χώρος και το περιβάλλον δεν επέτρεπε, μου λένε, μια πιο ενδελεχή ανταλλαγή απόψεων επί της επιστροφής του Κώστα σε ενεργό και συγκεκριμένο κομματικό ρόλο- κάτι που, όπως και να το κάνουμε, ενδιαφέρει πολλούς. Εκ της κουβέντας, πάντως, προκύπτει ότι ο Λαλιώτης δεν ενδιαφέρεται να πολιτευθεί στον Πειραιά.

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο Λαλιώτης θα έχουν την ευκαιρία να τα ξαναπούν. Άλλωστε, τους έχει φέρει πιο κοντά η πολιτική άνθηση του Κώστα Σημίτη, που εκδηλώθηκε ήδη από τον Ιανουάριο, πριν φθάσει η άνοιξη.

Συναγρίδα με αγριόχορτα

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ και την ίδια ώρα, κάποιες εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, είχαμε ένα άλλο δείπνο. Στην ψαροταβέρνα «Μαρίνα» στο Κατάκολο Ηλείας, συνέτρωγαν τα ζεύγη Σημίτη και Κοντογιαννόπουλου με τον Κωνσταντίνο Τσουκαλά και τη Φωτεινή Τσαλίκογλου. Το μενού εδώ ήταν συναγρίδα και άγρια χόρτα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ως συνοδευτικό σερβιρίστηκε κρασί παραγωγής Βασιλείου Κοντογιαννόπουλου.

ΤΟ μενού της συζήτησης, πέραν της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, αφορούσε και την πρόθεση του Κοντογιαννόπουλου να πολιτευθεί στις προσεχείς εκλογές στην Ηλεία. Είναι μια απόφαση που ο πρώην πρωθυπουργός επικροτεί.