Αν μπορεί να υπάρξει κάτι θετικό γύρω απ’ όλη αυτή την ιστορία με τον κορωνοϊό και τον αθλητισμό, αυτό είναι ο προγραμματισμός της επόμενης μέρας. Σε κάθε επίπεδο. Από τους συλλόγους έως τις ομοσπονδίες. Να αντιμετωπίσουν τις παθογένειες, να κοιτάξουν τα προβλήματά τους, να αντιμετωπίσουν την παύση των αγώνων με τρόπο τέτοιο που θα τους επιτρέψει να εμφανιστούν από νωρίς έτοιμοι για όλα όσα πιθανόν να τους πηγαίνουν πίσω τα καλοκαίρια.
Αν οι ιθύνοντες των συλλόγων σηκώσουν τα μανίκια από τώρα, βλέποντας πως επί της ουσίας δεν έχουν… δουλειά αυτό το διάστημα και καθορίσουν το μέλλον τους, θα μπορέσουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος για τις ομάδες τους πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι θα περίμεναν. Ετσι κι αλλιώς το γεγονός πως η σεζόν θα πάει πίσω, θα τους βάλει πίεση χρόνου το καλοκαίρι. Από τον μεταγραφικό σχεδιασμό μέχρι το μέρος που κάθε σύλλογος θα κάνει την προετοιμασία του, μιας και ο κορωνοϊός εξαπλώνεται παντού ανά την Ευρώπη και ουδείς μπορεί να στοιχηματίσει ποιο μέρος θα προσφέρει ασφάλεια για να ταξιδέψεις και να παραμείνεις εκεί για 15-20 μέρες.
Επιπλέον, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους προπονητές να μελετήσουν και να καταλήξουν με μεγαλύτερη ακρίβεια και με μικρότερο ρίσκο στις επιλογές τους που θα αφορούν την ενίσχυση του ρόστερ τους. Είναι διαφορετικό να τσεκάρεις – μέσω DVD για παράδειγμα – έναν ποδοσφαιριστή, έχοντας το μυαλό σου και στο ματς της Κυριακής και διαφορετικό και σαφώς πιο άνετο να έχεις τον χρόνο για να τσεκάρεις πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα πριν κάνεις την οποιαδήποτε κίνηση.
Ο κόσμος αλλάζει ελέω της πανδημίας και σίγουρα όταν θα βγει απ’ όλο αυτό θα χρειαστεί χρόνο για να μαζέψει τα κομμάτια του. Το ίδιο θα χρειαστεί και ο αθλητισμός και οι άνθρωποι αυτού. Χρόνο για να συνέλθουν και να προσαρμοστούν. Αν έχουν προχωρήσει ορισμένα από τα ανοιχτά ζητήματα θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή τους.







