33ος Βαρτζάκειος στον Πειραιά

Είναι από τους παλαιότερους λαϊκούς αγώνες δρόμου της Αθήνας. Στις 13 Οκτωβρίου, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά οργανώνει για 33η χρονιά τον Βαρτζάκειο Αγώνα Δρόμου 14.000 μ. καθώς και τον 2.000 μ. για παιδιά έως 16 ετών, που έχει πάρει το όνομά του από τον «πατριάρχη» του μαζικού λαϊκού αθλητισμού Χρήστο Βαρτζάκη. Αφετηρία και τερματισμός, όπως κάθε φορά τα τελευταία χρόνια, η Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι. Ο αγώνας τρέχει περιμετρικά τη Μαρίνα Ζέας και τη Φρεαττύδα έως τον ΟΛΠ και επιστρέφει. Δεν υπάρχει αντίτιμο συμμετοχής. Εγγραφές: www.sdypir.gr.

Chalkida Bridges Half Marathon

Για έκτη χρονιά η Χαλκίδα ζει στους ρυθμούς των λαϊκών αγώνων δρόμου της που πραγματοποιεί ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με πολλούς τοπικούς φορείς την ερχόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου. Με σύμβολό του τις γνωστές γέφυρες της πόλης, ο Chalkida Bridges Half Marathon περιλαμβάνει τέσσερις κούρσες: εκτός από τον ημιμαραθώνιο (21.100 μ.) προγραμματίζονται αγώνες 12.200 μ., 5.100 μ. καθώς και 1.100 μ. για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Οι αγώνες, που έχουν φιλανθρωπικό σκοπό, έχουν αφετηρία την οδό Τζιαρντίνι. Οι αθλητές καλούνται να τρέξουν στην παραλία της Χαλκίδας και να περάσουν από τις δύο γέφυρες που πλαισιώνουν την πόλη. Εγγραφές: www.chalkidamarathon.gr.

8ος Αγώνας Ρεματιάς Χαλανδρίου

O Δήμος Χαλανδρίου διοργανώνει και φέτος την ερχόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου τον Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς που περιλαμβάνει κούρσες 10.000 μ., 5.000 μ. και 1.000 μ. για παιδιά, με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της πόλης. Μέρος του δρόμου είναι κατά μήκος της παραρεμάτιας ζώνης, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες παράλληλα με τον αγώνα τους ν’ απολαύσουν και τις ομορφιές της διαδρομής, κάτι που τον καθιστά τον μοναδικό ίσως αγώνα δρόμου εντός πόλης, που διεξάγεται σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. Εγγραφές: www.agonasrematiashalandriou.wordpress.com.