Στο χθεσινό φύλλο των «ΝΕΩΝ» διαβάσατε για το ενδιαφέρον που υπάρχει από τον Ατρόμητο για τον Γιάννη Γιαννιώτα. Τον έλληνα εξτρέμ «τσεκάρει» και ο Παναθηναϊκός, όμως η ομάδα του Περιστερίου δείχνει πιο «ζεστή» για την απόκτησή του. Από χθες πάντως ο δρόμος για τη μεταγραφή του Γιαννιώτα στον Ατρόμητο άνοιξε, καθώς ο παίκτης αποδεσμεύθηκε από την ΑΕΚ. Που έλυσε κοινή συναινέσει τη συνεργασία της με τον άλλοτε διεθνή ακραίο. Πάντως για τον Γιαννιώτα ενδιαφέρον υπάρχει και από σύλλογο εκτός Ελλάδας, κάτι που ίσως κάνει τον Ατρόμητο να επισπεύσει τις διαδικασίες για να τον αποκτήσει, προκειμένου να μην έρθει… δεύτερος.

Στη Λα Κορούνια ο Λαμπρόπουλος

Στην Ισπανία και συγκεκριμένα την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. O έλληνας κεντρικός αμυντικός που έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ συμφώνησε σε όλα με την ομάδα της Γαλικίας και ανακοινώθηκε επίσημα. Αυτή είναι η πρώτη μεταγραφή της Ντέπορ για τη νέα σεζόν που έχει σκοπό να κάνει αυτό που δεν κατόρθωσε φέτος (για λίγο) αγωνιζόμενη στα μπαράζ: Να επιστρέψει στην Πριμέρα. Ο Λαμπρόπουλος υπέγραψε με την ισπανική ομάδα συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων.

Θέαμα στην Καστοριά

Στο επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού ήταν αυτές τις μέρες η Καστοριά, καθώς με επίκεντρο μια από τις ομορφότερες λίμνες της Ευρώπης διοργανώθηκε (21-23 Ιουνίου) από τον Δήμο της πόλης, τον Ναυτικό Ομιλο Καστοριάς και την TRIMORE-XTERRAGreece, το 1ο TRIMORE Multisports TOUR – Kastoria 2019.

Οι κορυφαίοι έλληνες τριαθλητές και οι λάτρεις του τριάθλου, του ορεινού τρεξίματος, της ποδηλασίας αλλά και του αθλητισμού γενικότερα έζησαν μια μοναδική εμπειρία στο ασύλληπτο (αγωνιστικό) τοπίο της Καστοριάς, ενώ συμμετέχοντες και επισκέπτες, ένιωσαν τη μαγεία του αθλητισμού μέσα από πολλές, ευφάνταστες και ξεχωριστές δράσεις.

Στην Olympic Distance στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Πολύζος, δεύτερος ήταν ο Δημήτρης Λέκκος και στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γιώργος Αλυφαντής.

Στις γυναίκες στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Νίκη Σκλαβούνου, δεύτερη τερμάτισε η Λιάνα Χασιώτη και στην τρίτη θέση η Βαλεντίνα Βελονίδου.

Μεταξύ άλλων εκδηλώσεων, με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η αγωνιστική επίδειξη σε κωπηλατικά εργόμετρα ενώ η Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα γιορτάστηκε στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας με τεράστια συμμετοχή.

Η ήττα δεν στενοχωρεί κανέναν

Το τουρνουά επίδειξης Boodles το Λονδίνο, ήταν ένα χαλαρό τεστ για όσους τενίστες συμμετείχαν, για να δουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται λίγο πριν από την έναρξη του Γουίμπλεντον. Είναι ένα τουρνουά στο οποίο η νίκη ή η ήττα δεν έχει σημασία. Το γεγονός ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Χατσάνοφ και νίκησε χθες τον Αγουτ δεν απασχολεί ιδιαίτερα κανέναν. Οπως επίσης και Ναδάλ και Τζόκοβιτς, γνώρισαν επίσης την ήττα. Αλλωστε από τη Δευτέρα, όταν θα αρχίσουν οι αγώνες στο All England Club, τα πράγματα θα δυσκολέψουν…

Ρωσική ενίσχυση στο βόλεϊ του ΠΑΟΚ

Εναν παίκτη με πολύ καλό βιογραφικό φέρνει ο ΠΑΟΚ για την ομάδα βόλεϊ. Ο διεθνής ρώσος ακραίος Ντμίτρι Ιλινιχ, είναι γνωστός για το εξαιρετικό του σερβίς, ενώ έχει κατακτήσει το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο Λονδίνο (2012) και δύο χρόνια αργότερα, το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ. Με την Εθνική Ρωσίας έχει κατακτήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2013, και δύο φορές το World League.

Αντίο Μπάμπη

Σε λαϊκό προσκύνημα (από τις 14.00) θα τεθεί η σορός του Μπάμπη Χολίδη στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου Αχαρνών. Στις 17.00 θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία.