Τι γίνεται όταν υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας; Τίποτα! Απολύτως τίποτα! Παραμένεις εγκλωβισμένος στο αυτοκίνητο ή το ταξί το οποίο σε μεταφέρει στον προορισμό σου, πιάνεις κουβέντα γύρω από την οικονομική κρίση και τα πανέμορφα ελληνικά νησιά με τον οδηγό, παίζεις με το κινητό σου, έχεις τον χρόνο ακόμα και να… φωνάξεις τον υπάλληλο του café, πάνω στο πεζοδρόμιο για ένα ζεστό ρόφημα. Αν μάλιστα, λίγη ώρα πριν, έχει πραγματοποιηθεί κάποια ληστεία στο «παγωμένο» Champs Elyseé, τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Η αστυνομία κλείνει όλους τους γύρω δρόμους, οι βαριά οπλισμένοι άνδρες προχωρούν σε αυστηρούς ελέγχους, το σκηνικό θυμίζει αστυνομική ταινία.

Τελικά τα πράγματα, όσον αφορά το κυκλοφοριακό στην Αθήνα, είναι καλύτερα. Τις τελευταίες αυτές ημέρες που βρίσκομαι στο Παρίσι, η κατάσταση είναι πραγματικά αφόρητη.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν φθάσει από όλα τα μέρη της γης, για σημαντικά γεγονότα που έχουν να κάνουν με τη μόδα, την τέχνη, το design. (Μην ξεχνάμε ότι στην Πόλη του Φωτός πραγματοποιείται η μεγάλη έκθεση του παγκόσμιας ακτινοβολίας brand L’ Objet). Μερικοί από τους γοητευτικότερους και πλέον πολυσυζητημένους ανθρώπους στον κόσμο, βρίσκονται εδώ. Ηθοποιοί, μοντέλα, δημοφιλείς τραγουδιστές…

Μίντι, λουλούδια, μπιζού και τα πλήθη στην Πλατεία

Το haute couture show της Chanel ήταν πραγματικά εκθαμβωτικό. Ο Καρλ Λάγκερφελντ παρουσίασε και πάλι τα κλασικά τουίντ ταγιέρ για την άνοιξη. Μόνο που αυτή τη φορά δεν υπήρχαν πολλά κοντά, ζακέτα και φούστες πάνω από το γόνατο. Οι ζακέτες ήταν μακριές και οι φούστες μίντι με άνοιγμα μπροστά. Ακριβώς έτσι ήταν και τα φορέματα τα οποία συνοδεύονταν από μυτερά, κλειστά μπροστά και ανοιχτά πίσω, παπούτσια. Ιβουάρ, λευκά, ροζ, γαλάζια, φιστικί, λιλά, όλη δηλαδή η παλέτα των παστέλ χρωμάτων σε κυρίαρχο ρόλο.

Τα μαλλιά έκαναν κάτι σε «ρετρό», έτσι όπως είχαν τραβηχτεί σε ψηλούς, ογκώδεις κότσους. Υπήρχαν απαραίτητα μικρά, κρεμαστά φιλντισένια σκουλαρίκια και μεγάλα λουλούδια στη μία πλευρά του κεφαλιού.

Πάρα πολύς κόσμος είχε συγκεντρωθεί το βράδυ της Τρίτης σε ιδιωτικό χώρο δίπλα από το The Ritz στην Place Vendome. Το show Υψηλής Ραπτικής του Armani είχε συγκεντρώσει, όπως είναι φυσικό, όλα τα flash. Οπως και του Givenchy με εκπληκτικά μακριά φορέματα σε κόκκινο, μαύρο και λευκό. Armani, Valentino, Zuhair Murad, Giambattista Valli και μαζί με τις συλλογές ρούχων, οι αστραφτερές συλλογές κοσμημάτων. Τα μεγάλα κοσμηματοπωλεία είχαν ανοίξει τα show room για τους πελάτες τους με τα βαριά πορτοφόλια, οι οποίοι έφθαναν με ιδιωτικά αεροπλάνα στο χιονισμένο Παρίσι…