Σε τι είδους αλήθεια καρέκλες θα καθίσουν οι προσωπικότητες του χώρου της μόδας, οι σταρ της παγκόσμιας showbusiness και οι jet-setters, οι οποίοι αρχίζουν σιγά σιγά να φθάνουν στο Παρίσι; Μήπως οι σειρές καθισμάτων σε κάποιο μικρό palazzo, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί το fashion show κορυφαίου ιταλού μετρ (με αφορμή την εβδομάδα haute couture) έχει την υπογραφή του οίκου Gucci; Οι διεθνείς interior designers έχουν χαρίσει στις καρέκλες του περιώνυμου brand τον τίτλο Queens of the Throne Age. Είναι κατασκευασμένες από λεπτεπίλεπτο ξύλο. Καλύπτονται από λαδί και κίτρινο βελούδο, που φέρει τα κεντήματα της… γιαγιάς. Πώς όμως ο διάσημος ιταλός μετρ θα δεχθεί οι καρέκλες να είναι του οίκου Gucci; Το προϊόν είναι σίγουρα ανταγωνιστικό. Οι καρέκλες θα αντικατασταθούν από απλές, ξύλινες, χρυσές, για να ταιριάζουν με τον βαρύ διάκοσμο του palazzo. Μικρά ανάκτορα, λαμπεροί ιδιωτικοί χώροι και five stars hotels, είναι πανέτοιμα να υποδεχθούν τα shows υψηλής ραπτικής σχεδιαστών από ολόκληρο τον πλανήτη.

Η Τζίτζι Χαντίντ και τα κοσμήματα

Η Τζίτζι Χαντίντ, είναι ήδη εκεί για να παρουσιάσει τη συλλογή κοσμημάτων της Messika. Το κορυφαίο μοντέλο της εποχής μας, η φοβερή και τρομερή πρωτότοκη κόρη της πάμπλουτης, παλαιστινιακής καταγωγής οικογένειας, με τις κατασκευαστικές εταιρείες, έχει κατορθώσει να εκτοξεύσει τις πωλήσεις του οίκου κοσμημάτων. Τα σκουλαρίκια της μάλιστα Feather Forecast και The Little Mermaid έχουν περίοπτη θέση στο γαλλικό jewellery brand.

Οι δημιουργοί

του πιο… trendy hotel

Τι και αν γίνεται χαμός με τα fashions shows στο «Ritz» στην Place Vendome, το «Plaza Athenée» στην Avenue Montaigne, το «Bristol» στην Faubourg Saint Honoré, το «Four Seasons» στην Avenue George V, το «Hotel de Crillon» ή το «Meurice». Ολοι τελικά θέλουν να «καταλήξουν» στο «Hotel Costes», στον αριθμό 239 της Rue Saint Honoré. Εκείνοι οι οποίοι δεν έχουν εξασφαλίσει τη διαμονή τους στο συγκεκριμένο πολυτελές, «ιδιαίτερο» αυτό κατάλυμα, δημιουργούν χαμό για ένα τραπέζι στο εστιατόριο. Το restaurant σε κόκκινα και μαύρα χρώματα, «απλώνεται» σε εσωτερικούς χώρους που μοιάζουν με ισπανικό πάτιο, αλλά υπάρχει βέβαια και ο περίφημος εσωτερικός κήπος, με τα τραπέζια. Το «Costes» δημιουργήθηκε από τους αδελφούς Ζαν Λουί και Ζιλμπέρ Κοστ. Τα δύο αδέλφια ανέθεσαν στον διάσημο αρχιτέκτονα και interior designer Jacques Garcia (στην Ελλάδα τον έκανε γνωστό ο επιχειρηματίας Ντόρις Μαργέλλος, ο οποίος του ανέθεσε την ανακαίνιση εντυπωσιακής κατοικίας του στο κέντρο της Αθήνας), να δημιουργήσει ό,τι πιο ωραίο, πολυτελές, μυθικό extravagant. Τα κορίτσια στην υποδοχή, είναι κούκλες, όπως επίσης οι κοπέλες που σερβίρουν. Υπάρχει εξαιρετικό μενού, φοβερή μουσική και οι γοητευτικότεροι άνθρωποι της πόλης να διασκεδάζουν εκεί. Στα τραπέζια συναντάς μεγαλοεπιχειρηματίες, jet-setters και βέβαια το κορυφαίο fashion crowd.

Επιστημονικά συνέδρια και πάρτι με DJs

Η Αθήνα της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης είναι σίγουρα μακριά από το λαμπερό, τουλάχιστον αυτές τις ημέρες, σκηνικό της Πόλης του Φωτός. Ο Ιανουάριος μάλιστα είναι ένας μήνας σχεδόν «νεκρός» από κοινωνικά γεγονότα. Υπάρχουν πάντα κάποια επιστημονικά συνέδρια και γεγονότα με φιλανθρωπικό ενδιαφέρον. Το Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, με καλεσμένους ανθρώπους από τον χώρο της επιστήμης και των επιχειρήσεων. Η πριγκίπισσα Αικατερίνη σε συνεργασία το project C.U.R.E., τη Life Line και το Ιδρυμα Μποδοσάκη ολοκλήρωσαν με επιτυχία την παράδοση αναγκαίου ιατρικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία Ελενα Βενιζέλου, Παίδων Πεντέλης και στο Ασυλο Ανιάτων. Χρώματα, νεολαία, δυνατές μουσικές, οκτώ DJs, ορχήστρες, χορευτές σε ένα πάρτι με πολλά Hendrick’s cocktails, πραγματοποιήθηκε στο κλασικό πάντα «Gazarte».