Αν δεν βρισκόταν επί της οδού Σμύρνης 55 στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα μπορούσε να ήταν στη Γουαδαλαχάρα και να σερβίρει πεινασμένους Mεξικανούς. Αλλωστε, το περιβάλλον του είναι ταιριαστό σε πιο θερμά κλίματα. Ο ξύλινος κάκτος έξω από την περίφραξη της αυλής δίπλα στον αληθινό σ’ ένα πιθάρι, τα χρωματιστά τραπεζοκαθίσματα, τα σομπρέρο στο εσωτερικό πάνω από τις λάμπες, οι φωτογραφίες της Φρίντα Κάλο πίσω από το μπαρ και φυσικά η σάλσα μουσική αποπνέουν έναν γερό μεξικανικό χαρακτήρα. Ωστόσο, το εστιατόριο Agavita δεν μένει στα έθνικ χαρακτηριστικά του, αλλά μεταφέρει αυτή την αίσθηση Μεξικού στο φαγητό και στα ποτά που σερβίρει.

Διαβάζοντας τον κατάλογο θα χρειαστεί να ξεσκονίσετε λίγο τα ισπανικά σας, ενώ οι λάτρεις των καυτερών φαγητών θα δουν τα επίπεδα του πικάντικου σε κάθε επιλογή. Πέρα από τα καθιερωμένα burritos, tacos και fajitas που έρχονται σε αρκετές παραλλαγές ανάλογα με τα γούστα του πελάτη, από την κουζίνα του Agavita βγαίνουν επίσης και πιο ιδιαίτερα πιάτα σε γενναίες μερίδες. Οπως το la hamburgesa Αgavita, ένα χάμπουργκερ α λα μεξικάνα με μοσχαρίσιο μπιφτέκι ζυμωμένο με κομμάτια τραγανού μπέικον, λιωμένο τυρί τσένταρ και σάλτσα ranchera. Ενδιαφέρον είναι και το cochinita pibil, δηλαδή μαγειρεμένα χοιρινά φιλετάκια μαριναρισμένα σε παραδοσιακή μεξικανική σάλτσα. Αγαπημένες μας είναι οι ζεστές tortillas με σος γουακαμόλες, λεμονάτη sour cream ή πικάντικη salsa ranchero. Οπως και η δροσιστική σαλάτα Agavita που συνδυάζει την κόκκινη με την πράσινη λόλα, τα μαύρα φασόλια, το αβοκάντο, το μπέικον και το ψητό κοτόπουλο, όλα αυτά λουσμένα με τη γλυκόξινη βινεγκρέτ με αγαύη, μέσα σε μια μεγάλη φωλιά από tortilla.

Ενώ περιμένετε την παραγγελία σας, απολαύστε κάποιο από τα ωραία κοκτέιλ που ετοιμάζει ο μπάρμαν. Κάθε Πέμπτη, μάλιστα, υπάρχει η προσφορά 1+1 στα frozen cocktails. Διαφορετικά, ρίξτε το στην τεκίλα. Οπως μαρτυρεί και το όνομά του που σημαίνει «αγαύη» στα ελληνικά, ένα από τα κύρια συστατικά της τεκίλας, ο χώρος εδώ είναι ο ναός του δυνατού αυτού ποτού, αφού στο μενού του μπορεί να βρει κάποιος περισσότερα από 35 διαφορετικά είδη. Αν τέλος έχετε ακόμα χώρο στο στομάχι σας για κάτι γλυκό, δοκιμάστε την τάρτα σοκολάτας με chilli sauce και παγωτό, burrito apple crumble με γέμιση μήλο, καρύδι και κράνμπερις ή πανακότα με γλυκό του κουταλιού κράνμπερις. Tip! Ενημερωθείτε για τις βραδιές-φιέστες που ετοιμάζει κάθε εβδομάδα το μαγαζί με χορευτές, DJ και πολύ λάτιν στοιχείο. Μην τις χάσετε!