Έντυπη Έκδοση - Ομάδα
Η Κατερίνα Στεφανίδη ετοιμάζεται απόψε για ακόμα μία σημαντική πρόκληση στην καριέρα της. Ενα τρίτο διαμάντι στο επί κοντώ, στον τελικό του Diamond League στη Ζυρίχη. Για τη Στεφανίδη θα είναι μία σημαντική επιτυχία, καθώς θα γίνει μόλις η δεύτερη αθλήτρια που καταφέρνει κάτι τέτοιο, μετά τη Γερμανίδα Σίλκε Σπίγκελμπουργκ η οποία ήταν νικήτρια το 2011, το 2012 και το 2013. Η Στεφανίδη έχει νικήσει στις δύο τελευταίες διοργανώσεις, ενώ ισάριθμες νίκες έχει και η Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ (2010, 2014).
Να σημειώσουμε ότι ένα διαμάντι έχει κατακτήσει και η Νικόλ Κυριακοπούλου, στη διοργάνωση που έγινε το 2015 πάλι στη Ζυρίχη. Το ελληνικό δίδυμο των μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο είναι χωρίς αμφιβολία μεταξύ των φαβορί.
Αλλωστε και οι δύο είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θέλουν να επιβεβαιώσουν με την εμφάνισή τους στη Ζυρίχη ότι δίκαια αυτή τη στιγμή είναι οι κορυφαίες στην Ευρώπη.
Την καλύτερη επίδοση από τις αθλήτριες που συμμετέχουν έχει η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4,95 μ., μία από τις μόνιμες αντιπάλους της Στεφανίδη στις διεθνείς διοργανώσεις. Στεφανίδη και Σιντόροβα έχουν καλύτερη φετινή επίδοση στα 4,85 μ., ενώ η Κυριακοπούλου με την Αμερικανίδα Ναγκότ και τη Βρετανίδα Μπραντσό έχουν υπερβεί τα 4,80 μ. Λογικά, αυτές οι αθλήτριες θα δώσουν τη μάχη για το διαμάντι, καθώς οι υπόλοιπες έχουν χαμηλότερες επιδόσεις.
Αύριο στις Βρυξέλλες θα διεξαχθεί ο δεύτερος τελικός του Diamond League με τη συμμετοχή του Κώστα Φιλιππίδη στο επί κοντώ. Ο έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει τους κορυφαίους αθλητές του αγωνίσματος, όπως ο Γάλλος Λαβιλενί, ο Ρώσος Μοργκούνοφ (θα αγωνιστεί ως ανεξάρτητος) και ο Αμερικανός Κέντρικς.
Ο Φιλιππίδης ήταν χθες στη Ζυρίχη για τον αγώνα επί κοντώ που διεξήχθη στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Ο Φιλιππίδης άρχισε τον αγώνα στα 5,56 μ., πέρασε με την πρώτη τα 5,71 μ., αλλά απέτυχε στη συνέχεια στα 5,81 μ. Νικητής ήταν ο Μοργκούνοφ που πέρασε τα 5,91 μ., ύψος στο οποίο απέτυχε ο Λαβιλενί, ο οποίος έμεινε στην 5η θέση μαζί με τον Πολωνό Λίσεκ (5,81 μ.). Στο ίδιο ύψος έμεινε και ο Αμερικανός Κέντρικς.
Γ.Χ.
Σχόλια
Vidcast: Στα Σχοινιά







