Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Γιατί μας παχαίνουν;
Το πρόβλημα των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων (ΥΕΤ) εξακολουθεί να απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τη διεθνή βιβλιογραφία, δεδομένου ότι η μακροχρόνια κατανάλωσή τους αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα για εμφάνιση της παχυσαρκίας και των συννοσηροτήτων της, όπως ψυχολογικά προβλήματα, μεταβολικό σύνδρομο, διαβήτης τύπου 2, καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνος, κ.ά. Τα ΥΕΤ προέρχονται από φυσικά τρόφιμα που έχουν υποστεί μεγάλου […]














