Πανικός επικράτησε σήμερα τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο της Άρτας όταν ένας ασθενής έπαθε αμόκ και αρπάζοντας ένα ψαλίδι άρχισε να απειλεί το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Ο 45χρονος άνδρας επρόκειτο να μεταφερθεί από την παθολογική στην πνευμονολογική κλινική, αλλά εκείνος δεν ήθελε. Λίγο πριν από τη μεταφορά του εκδήλωσε άκρως επιθετική συμπεριφορά με τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό να μην μπορούν να τον ηρεμήσουν.

Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν περιπολικά. Οι αστυνομκοί τον εντόπισαν έξω από το νοσοκομείο σε έξαλλη κατάσταση να απειλεί με το ψαλίδι το προσωπικό ασφαλείας.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, παρά τις συνεχείς συστάσεις των αστυνομικών να πετάξει το ψαλίδι που κρατούσε, αυτός δεν υπάκουσε σε καμία εντολή ή έκκληση και κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους εξυβρίζοντάς τους.

Τότε ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε στον αέρα προς την πλευρά του δασυλλίου για εκφοβισμό, με αποτέλεσμα ο άνδρας να ξαφνιαστεί και να του πέσει το ψαλίδι από το χέρι.

Ο ασθενής ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ από την Εισαγγελία ζητήθηκε ψυχιατρική εξέταση.

«Έβαλε το ψαλίδι στο λαιμό του φύλακα»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ο ασθενής αντέδρασε στην επικείμενη μεταφορά και σε κατάσταση αμόκ, διεγερτικός και άκρως επιθετικός χτύπησε την αποκλειστική του, έφυγε από το θάλαμο νοσηλείας, έσπαγε ότι έβρισκε μπροστά του.

«Πήγε στα επείγοντα άρπαξε ψαλίδι, απειλούσε γιατρούς, νοσηλευτές, καθαρίστριες. Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. όπου εντόπισαν τον δράστη έξω από το νοσοκομείο να έχει αρπάξει τον μοναδικό φύλακα και να έχει τοποθετήσει το ψαλίδι στον λαιμό του».

Ο δράστης, νοσηλεύεται φρουρούμενος στο διαμορφωμένο δωμάτιο ασφαλείας της πνευμονολογικής κλινικής.

Τέλος, στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται ότι «με τον πυροβολισμό κατατρόμαξαν όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς και οι ασθενείς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα επείγοντα για εξέταση. Το βράδυ κατέφθασε η διοίκηση που αναγκάστηκε να αντικαταστήσει το προσωπικό από τις δύο κλινικές λόγω ταραχής. Τι άλλο θα δούμε στα νοσοκομεία. Είμαστε στο έλεος του κάθε νταή. Τι πρέπει να γίνει για να ληφθούν μέτρα; Όταν συμβεί το κακό τότε να δούμε τι θα έχουν να μας πουν. Για δουλειά πάμε όχι για πόλεμο».