Πολύ φοβάμαι ότι ο πρόεδρος Κασσελάκης έχει κάποιο πρόβλημα με τα σπασίματα – ίσως όταν ήταν μικρός έκανε ζημιές και τον μάλωνε η μαμά του…

Στις 4 Δεκεμβρίου διακήρυξε ότι έγινε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ για «να σπάσω αβγά» (Alpha).

Στις 9 Δεκεμβρίου δήλωσε ότι έγινε αρχηγός για «να σπάσω ταμπού» (ομιλία στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ).

Η δεύτερη εκδοχή είναι καλύτερη. Κανείς δεν ζητάει από κάποιον απλώς «να σπάσει αβγά». Συνήθως του ζητάει να σπάσει αβγά για να φτιάξει ομελέτα.

Διότι αν σπας αβγά αλλά δεν φτιάχνεις ομελέτα τότε συμφέρεις λιγότερο κι από τον Πολάκη που κάνει τον φοροτεχνικό των φίλων του.

Βεβαίως στο ενδιάμεσο ο Κασσελάκης δεν έσπασε κάτι αξιοσημείωτο. Ζήτησε όμως από τον Μητσοτάκη να μην τον χαρακτηρίζει «εθνική εξαίρεση» (6/12).

Συμφωνώ κι επαυξάνω. Αλλωστε ακόμη κι ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Ενωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος ζήτησε «να ορθώσουμε ενιαίο εθνικό μέτωπο για να αποκρούσουμε τυχόν απαιτήσεις που θα οδηγήσουν στη διχοτόμηση του Αιγαίου και την εγκατάλειψη της Κύπρου (Κ. Καραμανλής, 8/12).

Ξέρει κάτι και ανησυχεί ο πρόεδρος; Δεν γνωρίζω. Ελπίζω πάντως να μη διαβάζει τίποτα ακροδεξιές πατσαβούρες που ανακαλύπτουν όλο υποχωρήσεις και προδοσίες.

Αλλωστε έχω πειστεί πως ο κόσμος δεν καίγεται για το Αιγαίο, ούτε για κάτι άλλο.

Απλώς ψάχνουν «έναν φάρο που θα φωτίσει την ελπίδα τους» και στην απόγνωσή τους ρωτάνε το ΠΑΣΟΚ «πότε θα γίνετε πλειοψηφία» (Π. Χρηστίδης, «ΤΑ ΝΕΑ» 11/12).

Ομολογώ ότι το είχα καταλάβει. Κάθε πρωί με ρωτούν πολυάριθμοι περαστικοί:

– Εγινε πλειοψηφία ο Χρηστίδης;

– Ακόμη όχι, απαντάω εγώ για να μη δίνω ψεύτικες ελπίδες.

– Μα τι κάνει αυτό το παιδί, γιατί αργεί; Αναρωτιέται ο κόσμος.

Διότι δεν είναι ο μόνος που θεωρεί «ψευδή εικόνα» το 41% (των άλλων). Είναι και ο αγαπημένος μας Κασσελάκης που αναφωνεί «να τελειώνουμε με το άλλοθι του 41%» (9/12).

Πολύ σωστά.

Αλλά πώς; Διότι το 41% το ψήφισαν οι Ελληνες και μάλιστα εις διπλούν μόλις προ έξι μηνών.

Πώς θα το τελειώσουμε; Θα κατεβάσουμε τα τανκς της Τζάκρη; Ή θα κάνουμε νέες εκλογές χριστουγεννιάτικα;

Και πώς θα κάνουμε εκλογές αν ο αρχηγός πάρει τα αβγά του να φύγει για Νέα Υόρκη και μετά για τουρνέ στο νότιο ημισφαίριο;

Θα μου πείτε βεβαίως πως θα μείνει πίσω ο Χρηστίδης να φυλάει τον φάρο. Ωραία αλλά αν έφτανε ο φαροφύλακας, τότε γιατί δεν έγινε ακόμη πλειοψηφία και ζούμε βουτηγμένοι στο άλλοθι και το ψέμα;

Ρωτάω για να ξέρω τι θα απαντάω στους περαστικούς που ρωτούν.