Η Μαίρη Χρονοπούλου, η οποία έφυγε από τη ζωή στα 90 της χρόνια είχε φροντίσει να καταστήσει σαφές τον τρόπο με τον οποίο θα γραφόταν το τελευταίο αντίο.

Στις 11.30 κατέφθασε στο σπίτι της στην Παιανία, η σορός της και τοποθετήθηκε στην αγαπημένη της γωνία, εκεί που της άρεσε να κάθεται δίπλα στο τζάκι και εκεί πήγαν οι φίλοι της να την ασπαστούν για τελευταία φορά.

Η τελευταία πράξη

Η σορός της ήταν σε ένα κάτασπρο φέρετρο, με ανάγλυφο λευκό άγγελο στο καπάκι του. Όσο για το φόρεμα που φορούσε η ηθοποιός, είναι εκείνο που έβαλε κατά την εμφάνισή της έπειτα από 20 χρόνια αναπηρίας καθηλωμένη στο κρεβάτι, στη μεγάλη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη στην Αλεξανδρούπολη σχεδιασμένο από τον φίλο της Χάρη Τσιάρα.

Η σορός ξεκίνησε το ταξίδι της στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, όπου για τις 15.30 έχει πορογραμματιστεί ο τελευταίος αποχαιρετισμός στην ειδική αίθουσα, ενώ στις 16.25 θα ακολουθήσει η διαδικασία προς αποτέφρωση.

Τα τελευταία της λόγια

«Έτσι θα είναι το δικό μου ‘φινάλε’, το τελευταίο μου «πάρτι». Χωρίς φέρετρο, όλα λευκά. Κανείς δεν θα ξέρει πού θα βρίσκομαι. Το τελευταίο «πάρτι» μου έχει άλλο πλάνο. Η καύση είναι ένας εξαγνισμός», είχε δηλώσει η ίδια η Μαίρη Χρονοπούλου σε παλιότερη συνέντευξή της.