Ανεξάρτητη έρευνα σχετικά για τα αίτια της τραγωδίας του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου ζητάει η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καλώντας παράλληλα τις Αρχές να συνεργαστούν ώστε να πέσουν φως στα ακριβή αίτια.
Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της, Juan Fernando López Aguilar, αναφέρεται πως η έρευνα είναι απαραίτητη «λόγω της έλλειψης σαφήνειας σχετικά με τα γεγονότα» και έτσι ώστε «να εξεταστούν οι ενέργειες των ελληνικών αρχών και της Frontex και η συμμόρφωσή τους με το Δίκαιο της ΕΕ και το διεθνές Δίκαιο, ιδίως με τη νομοθεσία για την έρευνα για τη διάσωση στη θάλασσα».
Η επιστολή έχει παραλήπτες την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ylva Johansson και τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Η επιτροπή προτείνει να αναλάβουν την έρευνα η επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες ή ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Μεταναστών.


- Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «παγώνει» την επικύρωση της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ – ΗΠΑ
- Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Το MEGA στο σημείο της τραγωδίας – Αυτός είναι ο σπασμένο σύνδεσμος στις ράγες
- Η Γωγώ Ρωμαίου είναι καλά στην υγεία της και συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία στον χώρο του τραγουδιού







