Η βιώσιμη αστική κινητικότητα έχει ως βασικό της συστατικό την προτεραιότητα στις μετακινήσεις να έχουν εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, όπως το ποδήλατο.
Υπό αυτή την παραδοχή, ο ποδηλατόδρομος που θα κατασκευαστεί στον Άλιμο που θα εκτείνεται σε μια απόσταση σχεδόν 5 χιλιόμετρα, ικανοποιεί την συνθήκη των βιώσιμων αστικών μετακινήσεων, αποσυμπιέζοντας ως ένα βαθμό τον κυκλοφοριακό φόρτο της περιοχής.
Ο ποδηλατόδρομος θα ξεκινά από το ΜΕΤΡΟ στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και θα καταλήγει στη Λεωφόρο Ποσειδώνος.
Πρόκειται για ένα έργο του Δήμου Αλίμου, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης τους οποίους και εξασφάλισε ο Δήμος Αλίμου μετά την επιτυχή υποβολή φακέλου χρηματοδότησης.
Όλο το κόστος του έργου (3.000.000 €) θα καλυφθεί από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
- Σύλληψη 26χρονου που προκάλεσε τροχαίο προκειμένου να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο – Τραυμάτισε αστυνομικό
- Στο κατώφλι του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου: Όλοι εναντίον όλων μετά το σύνθημα επίθεσης κατά του Ιράν
- Το Ιράν απειλεί όλες τις αμερικανικές βάσεις που βρίσκονται στην εμβέλειά του – Η Σούδα στο στόχαστρο;






