Το SHOPFLIX.gr, το νέο μεγάλο ελληνικό marketplace άνοιξε τις ψηφιακές πύλες του και περιμένει τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους με αμέτρητα και παράλληλα διαλεγμένα ένα προς ένα, προϊόντα σε δεκάδες κατηγορίες. Το site είναι ο ορισμός της ευχρηστίας: Μεγάλα εικονίδια, ευανάγνωστες εικόνες, κατανοητά κείμενα, κατηγορίες εκεί που πρέπει, έξυπνη αναζήτηση και πληρωμή με όλους τους δυνατούς τρόπους, φέρνουν ένα ολόκληρο mall στην οθόνη σου. Και επειδή από ένα mall δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και ένα βιβλιοπωλείο, στο Shopflix.gr υπάρχει και αυτό και μάλιστα όχι ένα απλό βιβλιοπωλείο, αλλά ένα υπερκατάστημα που περιλαμβάνει εκατοντάδες τίτλους σε όλες τις κατηγορίες.

Ξεκινώντας από την αρχική σελίδα πηγαίνουμε στο https://shopflix.gr/biblia/. Οι βασικές κατηγορίες είναι οι εξής: Λογοτεχνία-Πεζογραφία-Ποίηση, Non Fiction, Παιδικά Βιβλία, Εφηβικά, ComicsGraphic Novels και Σχολικά – Φροντιστηριακά – Εκπαιδευτικά. Ωστόσο στο κεντρικό μενού Κατηγορίες Προϊόντων στα αριστερά, υπάρχουν και οι υποκατηγορίες για πιο εύκολη αναζήτηση και πλοήγηση, ώστε να βρεις με μιας αυτό που θες χωρίς να ψάχνεις σε σελίδες και φίλτρα. Για παράδειγμα στην κατηγορία Παιδικά Βιβλία, θα βρεις Παραμύθια, Προσχολικά, Γνώσεων και πολλά άλλα. Η ίδια φιλοσοφία ακολουθείται σε όλες τις βασικές κατηγορίες.

Το SHOPFLIX.gr όμως έχει και σχολικά βιβλία, απαραίτητα για γονείς, μαθητές και σπουδαστές. Υπάρχουν όλα τα βιβλία του ITYE, του οργανισμού που εκδίδει τα σχολικά βιβλία, αλλά και βοηθήματα, βιβλία ξένων γλωσσών, λεξικά, αλλά και βιβλία που απευθύνονται σε όσους σπουδάζουν σε κολέγια και πανεπιστήμια.

Οι περισσότεροι θα ξεκινήσουν από την βασική κατηγορία Ελληνικά Βιβλία. Εκεί θα βρεις Λογοτεχνία-Πεζογραφία-Ποίησηv, Παιδικά Βιβλία, Non-Fiction και Εφηβικά. Αλλά και πιο μέσα, αν ανοίξεις κάθε κατηγορία, θα βρεις δεκάδες υποκατηγορίες για να σε βοηθήσουν να επιλέξεις σωστά. Εάν για παράδειγμα σε ενδιαφέρει το Αστυνομικό Μυθιστόρημα και θες να ανακαλύψεις τις τελευταίες περιπέτειες του αγαπημένου χαρακτήρα σου δεν είναι ανάγκη να περάσεις πρώτα από πεζογραφία ή ποίηση. Η κατηγορία Αστυνομικό Μυθιστόρημα είναι εκεί και σε περιμένει να δεις τα νέα βιβλία του αγαπημένου συγγραφέα σου και να ανακαλύψεις καινούριους. Και μάλιστα στα φίλτρα θα βρεις κατηγορίες ανά χώρα, όπως Σκανδιναβική σχολή, ελληνική, αγγλοσαξονική (Σέρλοκ Χολμς και Πουαρό βρίσκονται εδώ προφανώς) κ.λπ. Το ίδιο συμβαίνει σε κάθε κατηγορία. Σου αρέσει η Επιστημονική Φαντασία; Η Ποίηση; Πάτα το αντίστοιχο εικονίδιο και θα βρεθείς στο σχετικό ράφι να επιλέξεις τα βιβλία που επιθυμείς. Τα φίλτρα που θα βρεις θα σε βοηθήσουν στην επιλογή σου, αφού εκτός από την ταξινόμηση ανά τιμή και ανά δημοτικότητα, μπορείς να φιλτράρεις ανά συγγραφέα, εύρος τιμής, αλλά και έτος έκδοσης. Ειδικά αυτό το τελευταίο θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις παλιούς σπάνιους τίτλους, ή τις φετινές εκδόσεις για παράδειγμα.

Ένα βιβλίο είναι το καλύτερο δώρο για τους αγαπημένους σου και για σένα, όχι μόνο στις γιορτές, αλλά σε κάθε ευκαιρία. Το SHOPFLIX.gr είναι (και) το βιβλιοπωλείο που έψαχνες. Βρες τους τίτλους που επιθυμείς, βάλε τους στο καλάθι και σε ελάχιστο χρόνο θα το έχεις στην πόρτα σου.

Όταν το SHOPFLIX.gr λέει ότι προσφέρει πανελλαδική κάλυψη το εννοεί και αυτό διότι διαθέτει το δικό του ιδιόκτητο δίκτυο μεταφορών. Έτσι, μια που μιλάμε για βιβλία, ένας μαθητής σε ένα νησί θα παραλάβει το βιβλίο του το ίδιο γρήγορα και αξιόπιστα με έναν που ζει στην Αθήνα ή σε οποιοδήποτε μεγάλο αστικό κέντρο.