Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη σε τηλεοπτική του παρουσία σε σχέση με τους εμβολιασμούς. Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε «κουρασμένος» από τη συζήτηση για να πειστούν οι ανεμβολίαστοι μετά τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το κράτος για να τους ενημερώσει.

«Αυτός που δεν εμβολιάζεται φταίει. Πολύ απλά. Υπάρχει ένας από τους αντιεμβολιαστές που δεν ξέρει που να εμβολιαστεί;», διερωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο Kontra.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι υπάρχει ατομική ευθύνη. «100%, ολομόναχος! Το κράτος έχει κάνει σποτ για την τηλεόραση, έχει βγάλει γιατρούς στα κανάλια, του έχει κάνει εκστρατεία ΕΟΔΥ, του έχει πάει κινητά συνεργεία στα χωριά, του έχει φτιάξει εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, του δίνει τα εμβόλια τζάμπα. Ε, με συγχωρείτε μην τον αθωώσουμε κιόλας, μην τον αθωώσουμε κιόλας» πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Μη σώσεις…»

Στη συνέχεια ο υπουργός με οργισμένο ύφος είπε: «Σας λέω, λοιπόν, πλέον προσωπικά κουράστηκα. Δεν θέλεις κύριε να εμβολιαστείς; Μη σώσεις! Τέρμα, πάμε παρακάτω, η ζωή συνεχίζεται, όποιος εμβολιαστεί. Τέρμα, εγώ δεν μπορώ να ασχοληθώ άλλο, κουράστηκα. Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να κάνει το κράτος σε αυτό το θέμα, τα έχει κάνει όλα. Από δω και μπρος ο καθένας έχει ατομική ευθύνη. Σου λέει θέλω να εμβολιαστώ, δεν θέλω. Το κράτος δεν θα ξανακλείσει, η αγορά δεν θα ξανακλείσει, δεν θα κλείσουμε τον κόσμο στα σπίτια του, επειδή κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Τελεία και παύλα…».

Οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη