Προβληματισμό προκαλούν στις Αρχές τα αυξανόμενα επεισόδια μεταξύ αρνητών του κοροναϊού και πολιτών που τους ζητούν να φορούν μάσκα τουλάχιστον σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Η μαρτυρία μιας γυναίκας που βρέθηκε μπροστά σε ένα άγριο επεισόδιο μεταξύ επιβατών της γραμμής του ΗΣΑΠ για τη μάσκα συγκλονίζει, καθώς όπως υπογραμμίζει ο αρνητής όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε αλλά επιτέθηκε στον πολίτη που τηρούσε τα μέτρα.

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει αποδυθεί στο κυνήγι εκείνων που καλούν σε μη χρήση της μάσκας, έχοντας ήδη σχηματίσει 44 δικογραφίες, οι αρνητές επιμένουν στις θέσεις τους αλλά και την πράξεις τους που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Την ίδια στιγμή σοκ προκαλούν οι δηλώσεις του μητροπολίτη Καρπενησίου, Γεωργίου, ο οποίος δήλωσε πως στην περιοχή του δεν υπάρχει ανάγκη χρήσης μάσκας επειδή δεν υπάρχουν κρούσματα.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ακολουθίας για τον Άγιο Νικόλαο Καρπενησιώτη ουδείς από το εκκλησίασμα δεν φορούσε μάσκες, ενώ οι αποστάσεις δεν τηρούνταν.

Ο περισσότερος κόσμος συμμορφώνεται με τα μέτρα προστασίας και τη χρήση μάσκας, ενώ παράλληλα κάνει έκκληση σε όσους δεν προσέχουν, να σέβονται τους συνανθρώπους τους και τις ευπαθείς ομάδες.

Η ποινική δίωξη και η αυτόφωρη διαδικασία συνεχίζονται για όσους διακηρύσσουν κατά της χρήσης μάσκας και δεν υπακούν στα μέτρα προστασίας.