Μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες παρουσιάζεται ο σημερινός αριθμός νέων κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 170 νέες περιπτώσεις του φονικού ιού, με τον αριθμό να πέφτει ξανά κάτω από το «ψυχολογικό» όριο των 200 κρουσμάτων από την προηγούμενη δευτέρα.
Ωστόσο, η εν λόγω μείωση είναι πλασματική αφού δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα της πανδημίας στη χώρα. Αυτό διότι, σύμφωνα και με τους επιστήμονες, τις Δευτέρες ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των ελέγχων της Κυριακής, όπου πολλά ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα δεν λειτουργούν.
Εκ των 170 νέων κρουσμάτων, μόλις τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8819, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες, ενώ 1.886 (21.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4.009 (45.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Επιπλέον, 31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 9 (29.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 38.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 242 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (34.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
- Επιβεβαιώνει ο Τραμπ την κοινή επίθεση ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν – «Θα εξαλείψουμε τις απειλές από το ιρανικό καθεστώς»
- Προειδοποιεί το Ιράν: «Είμαστε έτοιμοι για αντίποινα, η απάντησή μας θα είναι σαρωτική»
- Channel 12: Σχεδιασμένη εδώ και μήνες η επίθεση στην Τεχεράνη – «Στην ίδια γραμμή» Τραμπ και Νετανιάχου






