Αν και ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 17 Μαΐου, τελικά ακυρώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος η ζωντανή ερμηνεία της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη και του Γιάννη Κλίνη στο έργο «4.48 Ψύχωση» της Σάρας Κέιν σε σκηνοθετική επιμέλεια του Δημήτρη Καραντζά.

Τεχνικά προβλήματα ανέτρεψαν τον προγραμματισμό κι έτσι στη θέση τους μπαίνει ένα διαφορετικό πρότζεκτ με τους Μαρία Κεχαγιόγλου κι Ελίνα Ρίζου. Οι δυο τους ερμηνεύουν αποσπάσματα από το μυθιστόρημα της Μαργαρίτας Καραπάνου «Η Κασσάνδρα και ο Λύκος», την Κυριακή 17 Μαΐου στις 20.30, σε ζωντανή μετάδοση από τον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), χωρίς την παρουσία κοινού. Την σκηνοθετική επιμέλεια συνεχίζει να έχει ο Δημήτρης Καραντζάς

Η Κασσάνδρα και ο Λύκος, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία τον Οκτώβριο του 2019, στο πλαίσιο των «Παραβάσεων» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Η Κασσάνδρα και ο Λύκος», ένα αλλόκοτο και, κάποιες στιγμές, ζοφερό μυθιστόρημα, εξερευνά την παιδική ηλικία και την επώδυνη διαδρομή προς την ενηλικίωση. Το πρώτο μυθιστόρημα της Μαργαρίτας Καραπάνου, που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές διεθνώς, επιχειρεί να μας μυήσει στον σκοτεινό κόσμο της Κασσάνδρας, όπου ο ρεαλισμός μπλέκεται αριστοτεχνικά με το ονειρικό στοιχείο, δημιουργώντας ένα μοναδικά αινιγματικό λογοτεχνικό ανάγνωσμα. Η Κασσάνδρα γράφει γράμματα στη μητέρα της και, μέσα από τις αφηγήσεις της, γινόμαστε κοινωνοί ενός αιτήματος για αγάπη και επικοινωνία, στο πλαίσιο της πολύπλοκης σχέσης μητέρας και παιδιού.

Δύο σημαντικές ηθοποιοί διαφορετικών γενεών, η Μαρία Κεχαγιόγλου και η Ελίνα Ρίζου, γίνονται οι φωνές της μητέρας και της κόρης, περνώντας διαρκώς και από τους δυο ρόλους, σε μια απόπειρα να αγγίξουν για ακόμα μια φορά το τραύμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά την παράσταση τη διεύθυνση www. snfcc.org/karapanou, καθώς και στη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού στο Facebook.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από