Τη ζωντανή εικόνα από το Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχασε η ΕΡΤ.

Αν και βρισκόταν από νωρίς στο σημείο, καλύπτοντας την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο με δύο δημοσιογράφους, η ΕΡΤ δεν μετέδωσε ζωντανά την άφιξη του κ. Μητσοτάκη και της συζύγου του, οι οποίοι έγιναν δεκτοί από το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ.

Σε νέα σύνδεση με την Ουάσινγκτον, λίγο πριν τις 21:45, ο δημοσιογράφος της εξήγησε ότι οι Αμερικανοί, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει συνήθως, δεν έδωσαν εικόνα στην ΕΡΤ από το Οβάλ Γραφείο. Δεν εξήγησε, ωστόσο, γιατί δεν υπήρχε κάλυψη ούτε έξω από τον Λευκό Οίκο.

Τελικά, η ΕΡΤ έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα «κονσέρβα» χωρίς ήχο, ενώ λίγη ώρα αργότερα μεταδόθηκε και η συζήτηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, με τη βοήθεια διερμηνέα.

Η εξήγηση της ΕΡΤ

Πηγές της ΕΡΤ πάντως εξηγούσαν πως ««σε όσους τηλεθεατές τυχόν απορούν που η ΕΡΤ επέλεξε να καθυστερήσει για λίγα λεπτά την τηλεοπτική κάλυψη της συνάντησης των δυο ηγετών η απάντηση είναι προφανής: η ΕΡΤ είναι δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας και οφείλει να μεταδίδει εικόνες και ήχο με τον επίσημο τρόπο για να μπορεί να κάνει και την πιστότερη διερμηνεία των δηλώσεων και όχι να μεταδίδει εικόνες και ήχους από κινητά τηλέφωνα».

«Αφ’ ης στιγμής δεν επετράπη στην ΕΡΤ να μεταδώσει με το συνεργείο της ζωντανή εικόνα, ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή να καθυστερήσει για λίγα λεπτά η κάλυψη των δηλώσεων των δυο ηγετών και να μην γίνει μια ερασιτεχνική τηλεοπτική και ηχητική μετάφραση τους μεσώ κινητών τηλεφώνων» πρόσθεσαν, ενώ χαρακτηριστικό είναι και στο ίδιο μήκος κύματος και το σχόλιο της δημοσιογράφου.

«Τα πλάνα τα οποία μεταδώσαμε είναι από επίσημα πρακτορεία διεθνών ειδήσεων και την κάμερα της ΕΡΤ, καθώς η δημόσια τηλεόραση δεν μπορεί να μεταδίδει εικόνα και ήχο από κινητά».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από