Με σύνθημα «Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου» ξεκίνησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση επιχείρηση ανασύνταξης του κόμματος με εκδηλώσεις, ανοιχτές συνελεύσεις και περιοδείες σε όλη τη χώρα.
Πρώτος σταθμός της καμπάνιας είναι η Αχαΐα, απ’ όπου ο Αλέξης Τσίπρας με στελέχη και βουλευτές του κόμματος θα ξεκινήσουν τις εξορμήσεις τους με τελικό προορισμό την Πάτρα. Ο στόχος είναι ενεργή συμμετοχή των μελών στο «restart» που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με την προσέλκυση νέων στελεχών.
Στόχος το «άνοιγμα» στην κοινωνία
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει σε μεγάλη ανοιχτή συνέλευση που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην πλατεία Τριών Ιεραρχών στην Πάτρα. Ο ίδιος θα μιλήσει με τους πολίτες και θα δεχθεί ερωτήσεις. Όπως σημειώνουν στελέχη της Κουμουνδούρου, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται καθ’ οδόν προς το συνέδριο, σκοπός των εξορμήσεων είναι να «ακούσουν τον λαό» και να επανοικοδομήσουν ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία.
Το e-SYRIZA
Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την προετοιμασία της νέας διαδικτυακής του πλατφόρμας e-SYRIZA για την ηλεκτρονική εγγραφή νέων μελών. Μέσω του e-SYRIZA θα δίνεται στα στελέχη του κόμματος η δυνατότητα συναπόφασης ακόμη και για καίρια ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία με ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα. Σήμερα πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αριθμεί περισσότερα από 30.000 μέλη.
- Στα «ύψη» η πολιτική αντιπαράθεση μετά τις δηλώσεις «βόμβα» του Ταλ Ντίλιαν στο MEGA για τις υποκλοπές και το Predator
- Το ελληνικό μπάσκετ τιμά τη Μαρινέλλα – Τα συλλυπητήρια από Άρη, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (pics)
- «Μυστήριο» με την κλοπή 12 τόνων σοκολάτας KitKat στην Ευρώπη – Το φορτηγό δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του