Νόστιμο, χορταστικό και σχετικά οικονομικό ψάρι η πέρκα,  γίνεται εξαιρετική πλακί στον φούρνο, συνδυασμένη με φινόκιο, πατάτες, κολοκυθάκια, κρεμμύδια και αρωματικά.

Υλικά

4 φέτες πέρκα (περίπου 250 γρ. η καθεμία), φρέσκια ή κατεψυγμένη

χυμός από 1 λεμόνι

1 κουταλιά σούπας μουστάρδα

1 κούπα ελαιόλαδο

½ ποτήρι νερό

2 μέτρια κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες

2 μέτρια φινόκιο (μαραθόριζες), σε λεπτές φέτες

2 μέτριες πατάτες, σε λεπτές ροδέλες

3 μικρά κολοκυθάκια, σε λεπτές ροδέλες

3 σκελίδες σκόρδου

1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Στο μούλτι χτυπάμε τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το λάδι, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα φινόκιο, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα σκόρδα. Τα ανακατεύουμε καλά, περιχύνουμε με το μείγμα του λεμονιού και πασπαλίζουμε με τον άνηθο. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 50 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί μας από τον φούρνο και τοποθετούμε τις φέτες του ψαριού πάνω στα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και ψήνουμε στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 15 λεπτά. Μπορείτε να αντικαταστήστε την πέρκα με οποιοδήποτε άλλο ψάρι της αρεσκείας σας, φρέσκο ή κατεψυγμένο, όπως ξιφία ή σολομό. Συνοδέψτε με μία σαλάτα της αρεσκείας σας και λίγο τζατζίκι.