Μια ιδιαίτερη μακαρονάδα, που μπορεί να φτιαχτεί και με σπαγγέτι ολικής άλεσης, με ξεχωριστή γεύση, καθώς τα αγαπημένα σε όλους μας ζυμαρικά δένουν αρμονικά με τη σάλτσα από ένα υγιεινό και θρεπτικό φρούτο, το αβοκάντο.

 

Υλικά

500 γρ.  σπαγγέτι, βρασμένα

250 γραμμάρια αβοκάντο, καθαρισμένα

10 γρ. σκόρδο, λιωμένο

50 γρ.  κρεμμύδι φρέσκο, χοντροκομμένο

30 γρ.  χυμός λεμονιού

30 γρ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

10 γρ.  βασιλικός

αλάτι και πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

κάσιους, τριμμένο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα αβοκάντο: Στον κάδο ενός μπλέντερ ρίχνουμε κι αναμειγνύουμε τα καθαρισμένα αβοκάντο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και τον βασιλικό, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας, και ανάλογα με το πόσο al dente τα θέλουμε.  Καθώς μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά, κρατάμε ½ της κούπας από το νερό των ζυμαρικών. Προσθέτουμε το νερό των ζυμαρικών στο μείγμα με το αβοκάντο και τα αναμειγνύουμε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε τα ζεστά ζυμαρικά σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Για το σερβίρισμα, βάζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα και γαρνίρουμε με το αβοκάντο και το τριμμένο κάσιους.