Εκτός από υπερτροφή, το αβοκάντο είναι σούπερ ευεργετικό και για την επιδερμίδα. Προσθέτοντάς το στην καθημερινή διατροφή σου βοηθάς το σώμα σου να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες εκ των έσω, ενώ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε σειρά από μάσκες ομορφιάς, αφού τα λιπαρά οξέα και οι βιταμίνες Β, που διαθέτει ενυδατώνουν το δέρμα, μειώνουν τους ερεθισμούς και τις φλεγμονές και λειαίνουν τις ρυτίδες. Όσο για τις μάσκες ομορφιάς που μπορείς να φτιάξεις:

Επιδιώκοντας αντιγήρανση μπορείς απλά να λιώσεις με το πιρούνι σου ένα ώριμο αβοκάντο και να το απλώσεις σαν μάσκα στο πρόσωπό σου.

Το αφυδατωμένο δέρμα σου θα αλλάξει όψη αν το φροντίσεις με μια κρέμα που να περιέχει έλαιο αβοκάντο ή εάν το περιποιηθείς με έλαιο αβοκάντο.

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και αντί για αφρό ξυρίσματος. Δεν έχεις παρά να ξεφλουδίσεις ένα αβοκάντο και να τρίψεις με τη φλούδα του την επιδερμίδα σου. Το ξύρισμα θα γίνει παιχνιδάκι.

Λειτουργεί και ως καταπραϋντικό για την ερεθισμένη επιδερμίδα: Λιώσε με το πιρούνι 1/2 ώριμο αβοκάντο, πρόσθεσε 1 κουταλιά γλυκού τζελ αλόης και 1 κ. γλ. έλαιο αβοκάντο, άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου, άφησέ τη να δράσει για 5-10 λεπτά και ξέβγαλε με χλιαρό νερό.

Καταπολεμά και την ξηροδερμία στο τριχωτό του κεφαλιού. Δεν έχεις παρά να πολτοποιήσεις ένα ώριμο αβοκάντο και με αυτόν τον πολτό να κάνεις απαλό μασάζ στην επιδερμίδα του κεφαλιού σου, τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουν οι πρωτεΐνες και τα αμινοξέα που περιέχει.

Μπορείς να αναμείξεις το αβοκάντο και με άλλα υλικά:

Για αναζωογόνηση ανέμειξε 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι, 1/2 αβοκάντο και 1/4 φλιτζάνι μέλι, ανακάτεψε, και άπλωσε στο δέρμα σου για 20 λεπτά πριν ξεπλυθείς.

Για ενυδάτωση χρησιμοποίησε 2 κουταλιές σούπας μέλι, 2 κ. σ. αβοκάντο, 2 κ. σ. ελαιόλαδο και 1 ακτινίδιο. Ανακάτεψε όλα τα συστατικά, άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου για 20 λεπτά και ξέπλυνε.

Για αντιγήρανση ανέμειξε ½ φλιτζάνι πράσινο τσάι, 1/4 αβοκάντο, 3 κ. σ. μαύρη ζάχαρη και 1 κ. σ. μέλι και ανακάτεψε. Άπλωσε ένα λεπτό στρώμα στο πρόσωπο (ή το σώμα), τρίψε απαλά με κυκλικές κινήσεις αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Άφησε για 10 λεπτά και καθάρισε την περιοχή με μια υγρή και ζεστή πετσέτα.

Αντιβακτηριακή μάσκα φτιάχνεις ανακατεύοντας 1/2 αβοκάντο, 1 κουταλάκι γλυκού λάδι καρύδας και 1 κ. γλ. αλόη βέρα.  Άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπο σου και άστη για 10 λεπτά. Ξέπλυνε με μια υγρή και ζεστή πετσέτα.