Μια ανοιξιάτικη και χορταστική εκδοχή της αγαπημένης πατατοσαλάτας, που συνδυάζεται με μαρούλι, ντομάτα και τόνο και τρώγεται και σαν κύριο γεύμα.

Υλικά

4 – 5 πατάτες βρασμένε

1 μαρούλι κομμένο για σαλάτα

1 – 2 κρεμμυδάκια χλωρά σε ροδέλες

1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες

1 κουτάκι τόνο στραγγισμένο

1 ντομάτα σε καρεδάκια

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3 κουτ. σούπας γεμάτες μαγιονέζα

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 κουτ. σούπας κέτσαπ

 Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα, σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Καθαρίζουμε προσεκτικά τις πατάτες, όσο ακόμα είναι ζεστές. Πλένουμε καλά, καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας. Σε ένα μπολ κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια, προσθέτουμε τα λαχανικά κι ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε τον τόνο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε πάλι. Σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά, ρίχνουμε τα υλικά της σάλτσας, τη μαγιονέζα, τη μουστράρδα και το κέτσαπ, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με αυτή τη σαλάτα. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε, διορθώνουμε σε αλάτι αν χρειάζεται, και σερβίρουμε σε σαλατιέρα. Μπορείτε να προσθέσετε και βραστά  αβγά.