Μια συνταγή για εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη μακαρονάδα με τέσσερα τυριά, που θα απολαύσετε και θα φτιάξετε ξανά και ξανά.

Υλικά

500 γραμμάρια σπαγγέτι

1 κύβος λαχανικών

1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιές σούπας βούτυρο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

200 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. blue cheese

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

150 γρ. κασέρι, τριμμένο

150 γρ. πεκορίνο, τριμμένο

αλάτι και πιπέρι

2 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε 200 γραμμάρια από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και διαλύουμε τον κύβο μέσα σε αυτό. Παράλληλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να χρυσίσει ελαφρά για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό με τον κύβο και την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα. Περιμένουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει η κρέμα ενώ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και προσθέτουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να έχουμε μία πηχτή σάλτσα. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε. Κατά τον ίδιο τρόπο μπορείτε να μαγειρέψετε όποιο ζυμαρικό θέλετε.

Για να γίνει πιο υγιεινό και νόστιμο το φαγητό, βράστε τα μακαρόνια τουλάχιστον ένα λεπτό λιγότερο από ότι γράφει η συσκευασία, ώστε να γίνουν al dente. Φροντίστε το νερό του βρασμού να είναι καλά αλατισμένο, και μετά το βράσιμο κρατήστε λίγο ώστε να το προθέσετε στη σάλτσα που θα φτιάξετε για να τα συνοδέψετε. Στο σοτάρισμα και τη σάλτσα χρησιμοποιήστε και λίγο βούτυρο.