Θετικές χαρακτηρίζει τις διευκρινίσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών που δόθηκαν στη ρηματική διακοίνωση από τα Σκόπια ο Γιώργος Μαυρωτάς, ενώ αναφερόμενος στο τι πρέπει να γίνει με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού δηλώνει ότι «κατά τη γνώμη θα περάσει και πρέπει να περάσει».

«Το Ποτάμι δεν έχει αλλάξει θέση ως προς αυτό, το θέμα είναι πώς αυτό θα εκφραστεί συντεταγμένα σε μια ψηφοφορία» είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 και παρέπεμψε στο απογευματινό πολιτικό συμβούλιο του κόμματος όπου, όπως είπε, «θα δούμε όλο το μενού των επιλογών που έχουμε μπροστά μας. Είναι άσκηση ισορροπίας έτσι ώστε από τη μια να στηρίξεις τη Συμφωνία και από την άλλη να αποδοκιμάσεις τις κυβερνητικές πρακτικές».

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρωτά «χθες δόθηκε η λευκή επιταγή με την ψήφο εμπιστοσύνης. Κατά τη γνώμη μου θα έχουμε πρωτόγνωρη κοινοβουλευτική περίοδο καθώς θα είναι ένα το κυβερνητικό κόμμα με σκόρπιους βουλευτές».

Στην ερώτηση, δε, αν το Ποτάμι έχει δεχθεί πιέσεις από το εξωτερικό ο αντιπρόεδρος του κόμματος απάντησε «όχι, δεν έχουμε δεχθεί καθόλους πιέσεις από το εξωτερικό και σε αυτό βοηθάει η στάση μας απο την αρχή που ήταν καθαρή υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Όσον αφορά την προσωπική του στάση είπε ότι «δεν έχω πάρει τις τελικές μου αποφάσεις» ενώ εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο.